Німеччина натякнула на єдиний шлях Лукашенка закінчити кризу
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина натякнула на єдиний шлях Лукашенка закінчити кризу

Німеччина натякнула на єдиний шлях Лукашенка закінчити кризу
Джерело:  online.ua

Німеччина виступила за скоріше введення санкцій проти представників режиму Олександра Лукашенка на рівні Євросоюзу. У Берліні пояснили, яким саме чином необхідно вводити рестрикції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву державного секретаря МЗС Німеччини Міхаеля Рота.

Федеральний дипломат брав участь у дебатах Бундестагу з обговорення проєкту бюджету у четвер, 1 жовтня. За його словами, на першому етапі санкції не повинні прямо торкатися Лукашенка.

"Треба відповісти на серйозні порушення прав людини та основоположних демократичних принципів. І тому нам потрібні швидкі санкції проти тих, хто несе відповідальність за насильство та утиски; а якщо пан Лукашенко не піде назустріч, то й проти нього особисто", - пояснив Рот.

Державний секретар звернув увагу, санкції не гарантія успіху. Утім, вони можуть стати чітким сигналом, який продемонструє негативну реакцію інших країн.

Рот нагадав, репресії Мінська проти мирних білорусів чи опозиційних політиків "абсолютно неприйнятні".

Нагадаємо, мільйони громадян Білорусі вийшли на вуличні протести по всій країні після президентських виборів 9 серпня, вони обурилися чисельними фальсифікаціями, які дозволили Олександру Лукашенку утримати владу у своїх руках.

також 9 серпня стало точкою відліку нової хвилі повномасштабних репресій проти білорусів та окремо опозиційних лідерів, які, як вважають у Лукашенка, керували заворушеннями.

Як повідомляв ONLINE.UA, перші попередження про санкції, які загрожують режиму Олександра Лукашенка, стали нарешті реальністю. Уряди Великої Британії та Канади ввели рестрикції проти кількох представників чинної білоруської влади. Лондон оприлюднив повний список.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?