Україна вимагає пояснень від Білорусі після нової провокації з Росією
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вимагає пояснень від Білорусі після нової провокації з Росією

Україна вимагає пояснень від Білорусі після нової провокації з Росією
Джерело:  online.ua

1 жовтня до Міністерства закордонних справ України терміново викликали радника-посланника посольства Білорусі - від нього вимагають пояснити участь у VII Форумі регіонів Білорусі та Росії представника російської окупаційної адміністрації Володимира Константінова у форматі відеоконференції. Команда українського дипломата Дмитра Кулеби наголосили, що наша країна вважає неприпустимими такі недружні кроки білоруської сторони, які ставлять під сумнів приналежність до України тимчасово окупованої Росією АР Крим і міста Севастополь. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт українського відомства.

В МЗС розповіли, що представник посольства Білорусі у відповідь почав стверджувати, що офіційна позиція Мінська щодо підтримки територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах жодним чином не змінилася. Під час зустрічі також обговорювалися питання щодо недружнього інциденту із зупинкою та доглядом автомобіля посла України в Білорусі Ігоря Кизима на українсько-білоруському кордоні. Варто звернути увагу на те, що МЗС досі не отримало офіційних роз’яснень Мінська щодо цього інциденту.

"Українські дипломати також висловили занепокоєння у зв’язку з продовженням репресій проти учасників мирних протестів в Білорусі. У МЗС додали, що Україна категорично відкидає звинувачення білоруської сторони у нібито втручанні України у внутрішні справи Білорусі. В міністерстві додали, що у відчайдушній риториці білоруських чиновників вбачається притаманний МЗС Росії епістолярний жанр", - йдеться в повідомленні українського відомства.

Не можна також не згадати про те, що 1 жовтня команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка неочікувано для всіх звернулася до президента України Володимира Зеленського та всіх громадян нашої країни. Наголошується, що речник Посольства Білорусі в Україні почав публічно критикувати позицію офіційного Києва щодо політичної ситуації в сусідній країні. Представники Лукашенка назвали недружніми висловлювання з боку офіційних осіб уряду України щодо ситуації в білоруській державі, а також пригрозили Україні серйозними наслідками.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Світлана Тихановська озвучила неочікувану пропозицію Путіну щодо Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?