Путін пішов на крайні заходи проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін пішов на крайні заходи проти України

Путін пішов на крайні заходи проти України
Джерело:  online.ua

В окупованому Криму вже настав момент, коли питна вода для населення практично закінчилася. Окупанти через це ввели жорсткий графік подачі води населенню, а тим часом команда президента РФ Володимира Путіна намагається натиснути на українську владу, щоб офіційний Київ відновив водопостачання на окупований півострів, безпідставно звинувачуючи президента України Володимира Зеленського в водній блокаді і державному тероризмі. 11 жовтня Путін придумав новий спосіб, як повернути воду на окупований український півострів. Він виділив майже 5 млрд рублів на будівництво нових об'єктів водопостачання, які в Криму зведуть російські військові. Відповідну постанову вже підписав російський прем'єр-міністр Михайло Мішустін, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу уряду РФ.

"Кошти спрямують на будівництво водозабору на річці Бельбек з очисними і інженерними спорудами, а також на інфраструктуру для перекидання води з Кадиковського кар'єра. Будівельні роботи буде вести Міноборони. Після того як об'єкти введуть в експлуатацію, їх передадуть у власність Севастополю", - сказано в повідомленні.

Таким чином Путін продовжує незаконні дії на окупованому українському півострові, де вже побудував скандальний Керченський міст і продовжує систематично знищувати кримську природу в своїх корисливих цілях. Справа в тому, що вода в Криму закінчилася, так як окупанти використовували її запаси на новобудови і миття російських танків, не замислюючись про потреби місцевого населення.

Нагадаємо, 85% потреб півострова в прісній воді завжди забезпечувала материкова Україна через Північно-Кримський канал. Після анексії Криму в 2014 році Україна водопостачання припинила. Влітку 2020 го ситуація з водою стала погіршуватися через посуху. Станом на початок літа рівень наповнення водосховищ природного стоку Криму виявився більш ніж в два рази нижче, ніж до літа минулого року. В результаті окупанти знизили подачу питної води населенню - в Криму вже з початку вересня діє жорсткий графік подачі води в квартири і будинки, хоча ще зовсім недавно російське "керівництво" українського Криму запевняло в тому, що проблем з водою на півострові немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС України нагадали Путіну, що саме він несе відповідальність за порушення соціально-економічних прав людей на окупованих територіях України, в тому числі права на доступ до безпечної води та базову санітарію, і попередили його, що він і його команда відповідатимуть за варварське ставлення до окупованих територій і природних ресурсів України, що вже призвело до справжньої екологічної катастрофи на Донбасі і в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?