Як приготувати освіжаючий айран вдома — секретний рецепт ліванської кухні
Категорія
Світ
Дата публікації

Як приготувати освіжаючий айран вдома — секретний рецепт ліванської кухні

Як приготувати освіжаючий айран вдома — секретний рецепт ліванської кухні
Джерело:  online.ua

Ліванська кухня вважається однією із найбільш корисних у світі, а ще дуже приваблює простотою у приготуванні та різноманіттям вишуканих смаків.

Ліванська традиційна кухня за останні роки стала вкрай відомою завдяки своїм особливостям. Перш за все її ексклюзив — свіжість, яку забезпечують свіжі овочі в основі багатьох страв. Такий показник корисності високо цінується гурманами, що полюбляють кухню країни за освіжаючий айран, запашні спеції, подекуди навіть запах кави та кедрових горішків. Одним з домашніх рецептів поділилася з ONLINE.UA Мадам Даня, яка приготувала страву за допомоги своєї доньки Карін.

Дізнайтеся про секрети приготування страв ліванської кухні у нашому спецпроєкті "Ліванська кухня: так, як готує мама".

Домашній айран прекрасно втамовує спрагу — це освіжаючий напій на основі йогурту без додавання цукру. Айран надзвичайно смачний, він може стати корисною альтернативою сокам, каві та чаю у раціоні, зміцнивши здоров'я будь-якої родини.

Для приготування айрану в домашніх умовах, вам знадобиться:

  • 1 зубчик часнику;

  • 1 склянка натурального йогурту (без цукру);

  • ½ склянки води;

  • ½ чайної ложки солі;

  • ½ чайної ложки сухої м'яти;

  • 2 листочки свіжої м'яти;

  • лід.

Порядок приготування:

  • спершу потрібно змішати йогурт, часник, воду;

  • потім додати лід, сіль, суху та свіжу м'яту;

  • останній крок — збити міксером чи просто сильно потрусити у банці.

Слід зауважити, ліванську кухню вважають однією з найбільш корисних не тільки на словах. Представники Health Line розмістили ліванські страви на 10-му місці у відповідному рейтингу. Це досить легко пояснити, адже страви ліванської кухні не тільки готують здебільшого зі свіжих овочів, також для цього намагаються застосовувати мінімум жирних інгредієнтів.

Ліванська кухня — національна кухня Лівану, типова середземноморська кухня. Для неї характерні різноманітність вегетаріанських страв, використання приправ і таких продуктів, як бобові (наприклад, нут), свіжі фрукти й овочі (баклажани, помідори, перець), риба, з м'яса надається перевага курятині та баранині, оливкова олія, часник. Багато страв ліванської кухні готують на грилі, запікається або смажать на оливковій олії, салати й закуски заправляють лимонним соком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?