Чекав аж 7 місяців. Мачу-Пікчу відкрили лише для одного відчайдушного туриста
Категорія
Світ
Дата публікації

Чекав аж 7 місяців. Мачу-Пікчу відкрили лише для одного відчайдушного туриста

Чекав аж 7 місяців. Мачу-Пікчу відкрили лише для одного відчайдушного туриста
Джерело:  online.ua

Світ приголомшила вражаюча історія про 26-річного юнака Джессі Катаяму з Японії, який все своє життя мріяв побувати в стародавньому місті інків Мачу-Пікчу. Саме з цією метою 14 березня 2020 року він прибув в місто Агуас-Кальєнтес, що знаходиться неподалік від самого Мачу-Пікчу. Турист навіть встиг придбати вхідний квиток на 16 березня, однак потім з'ясувалося, що влада Перу вирішила закрити доступ до пам'ятки через пандемію коронавірусу. Повернутися додому через закриття кордонів у юнака також не було змоги, тому Катаяма, який хотів провести в Перу всього декілька діб, зняв невелику кімнату в Агуас-Кальєнтес та прожив в ній аж сім місяців, інформує ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Мачу-Пікчу (фото — instagram.com/jessekatayama)

"Щоденно він виходив на пробіжку і дивився на Мачу-Пікчу, в який йому так і не вдалося потрапити. Однак, якстверджує турист, він не дуже-то засмучувався: Катаяма подорожував по Перу і відвідав, наприклад, гору Путукусі, а також подивився на водоспади. Крім того, Катаяма подружився з мешканцями Агуас-Кальєнтес - і навіть провів для місцевих дітей кілька уроків з боксу (оскільки він давно працює інструктором з боксу — ред.)", — йдеться в повідомленні.

Однак згодом у Джессі Катаями закінчилися гроші, і він зрозумів, що потрібно летіти додому. Однак хлопець все-таки не втрачав надії відвідати Мачу-Пікчу перед від'їздом. Тоді він звернувся в туристичну компанію і розповів свою історію.

Джессі Катаяма на тлі Мачу-Пікчу (фото — instagram.com/jessekatayama)

"У свою чергу турфірмі вдалося заручитися допомогою міністерства культури Перу: завдяки цьому Катаяма видали спеціальний дозвіл на відвідування закритого Мачу-Пікчу. Разом з ним на прогулянку по древньому місту вирушили директор археологічного комплексу і двоє фотографів. Таким чином японець став першим туристом, який відвідав Мачу-Пікчу за сім місяців. І одним з небагатьох, хто подивився на місто без натовпів людей", — розповідають журналісти.

Хлопець має намір повернутися в Японію вже 16 жовтня. Він не приховує, що не хоче розлучатися з місцевими жителями, серед яких він знайшов чимало друзів. Що цікаво, деякі діти на прощання навіть намалювали Катаяму і зробили для нього іграшки з туалетного паперу.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Всесвітня організація охорони здоров’я підтвердила  створення нового тесту на коронавірус COVID-19, який стане більш зручним у використанні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?