Одужали вже більше 2 тисяч осіб. В ОАЕ роблять ставку на стовбурові клітини в лікуванні коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Одужали вже більше 2 тисяч осіб. В ОАЕ роблять ставку на стовбурові клітини в лікуванні коронавіруса

Одужали вже більше 2 тисяч осіб. В ОАЕ роблять ставку на стовбурові клітини в лікуванні коронавіруса
Джерело:  online.ua

На тлі стрімко набираючої обертів пандемії коронавіруса медики все активніше шукають ефективні та безпечні способи лікування хворих, так як дієвих ліків від COVID-19 поки не існує і терапія призначається виключно для усунення симптомів захворювання. Особливого прогресу в цьому напрямку досягла медики ОАЕ, які вилікували вже більше двох тисяч пацієнтів від коронавіруса за допомогою стовбурових клітин, що були вилучені з крові самих пацієнтів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-реліз Центру стовбурових клітин Абу-Дабі (ADSCC), який розробив новий клітинний метод лікування пацієнтів c COVID-19.

Еміратська методика лікування коронавіруса, яку розробники назвали UAECell19, є терапією на основі стовбурових клітин. Вона допомагає організму не тільки боротися з вірусом і легше переносити його, а й перешкоджати розвитку ускладнень, які виникають після COVID-19. Ця методика пройшла всі необхідні клінічні дослідження і вже отримала патент в ОАЕ, так як довела свою безпеку і ефективність. Зокрема, під час випробувань клітинної терапії коронавіруса тривалість госпіталізації пацієнтів з COVID-19, велика частина яких перебувала в тяжкому стані, скоротилася з 22 днів до 6 днів. Подальший аналіз показав, що у пацієнтів, які отримували стовбурові клітини, ймовірність одужання менш ніж за тиждень була в 3,1 рази вище, ніж у пацієнтів, які отримували стандартну терапію.

"Лікування UAECell19 продемонструвало ефективність і вражаючий профіль безпеки, що виразилося у відсутності значних змін в повідомляються небажані реакції, відсутність будь-яких несподіваних серйозних реакцій (таких як анафілаксія, алергічні реакції або раптова смерть) і відсутність будь-яких ускладнень з боку легень, що визначається радіологічними дослідженнями при вдиханні розпорошеного продукту", - повідомили лікарі і дослідники з ADSCC.

Як використовують стовбурові клітини при лікуванні коронавіруса в ОАЕ - відео:

На сьогоднішній день відомо, що завдяки методиці лікування коронавіруса стовбуровими клітинами еміратським медикам вдалося не тільки вилікувати дві тисячі пацієнтів, а й більшу половину з них позбавити від всіх наслідків, можливих після інфікування. Дослідники ADSCC вважають стовбурові клітини перспективним способом лікування не тільки COVID-19, а й інших важких респіраторних захворювань. В даний час вони проводять дослідницькі роботи, в ході яких мають намір вивчити ефективність стовбурових клітин в лікуванні астми, хронічної обструктивної хвороби легень та кістозного фіброзу.

Важливо відзначити, що в багатьох країнах світу сьогодні проводяться дослідження, в рамках яких пацієнтам з коронавірусною пневмонією вводять мезенхімальні стовбурові клітини. Зокрема, дослідження проводяться вченими в Бразилії, Йорданії, Китаї та Італії. Як потенційне лікування COVID-19 стовбуровими клітинами розглядають в США і Австралії. Нові дані з використанням мезенхімальних стовбурових клітин демонструють, що клітинна терапія має потужні захисні властивості і дозволяє відновити функцію пошкоджених легенів. За словами вчених, мезенхімальні стовбурові клітини мають великі перспективи для лікування пацієнтів з COVID-19 через їхню здатність пригнічувати сверхактивну імунну систему (так званий "цитокіновий шторм") і сприяти відновленню недостатності легких та інших органів при тяжкому перебігу захворювання.

Раніше ONLINE.UA розповідав про ефективні і безпечні методи зміцнення імунітету на клітинному рівні, які широко використовуються у всьому світі. В Україні також є можливість зміцнити імунітет на клітинному рівні для відновлення захисних сил організму людини, який втратив здатність боротися з вірусами і патогенними бактеріями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?