Ломаченко розгромно програв Лопесу в бою за титул абсолютного чемпіона світу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Ломаченко розгромно програв Лопесу в бою за титул абсолютного чемпіона світу

Ломаченко розгромно програв Лопесу в бою за титул абсолютного чемпіона світу
Джерело:  online.ua

У неділю, 18 жовтня, в Лас-Вегасі відбувся найголовніший чемпіонський бій року - на рингу зустрілися українець Василь Ломаченко та американець Теофімо Лопес, які боролися відразу за три чемпіонські пояси і титул абсолютного чемпіона світу в легкій вазі. Український боксер, який володів титулами WBO, WBA, WBC і The Ring, програв свої пояси американцеві, який володів тільки поясом IBF. За результатами поєдинку судді одноголосним рішенням віддали перемогу Теофімо Лопесу - 116-112, 119-109 і 117-111. Подробиці та відео чемпіонського бою Ломаченко-Лопес публікує ONLINE.UA.

Перші раунди бою Ломаченко-Лопес були розвідувальними. Суперники не форсували події і вивчали тактику один одного. Лопес періодично наносив удари Василю по корпусу, але отримував потужні відповіді по обличчю. У 8-му раунді Ломаченко почав атакувати американця, але той викидав вдвічі більше ударів.

У 10 раунді чемпіонського бою Ломаченко вдалося перехопити ініціативу, щоб компенсувати свою пасивність у перших раундах. Але Лопес вистояв і заключний раунд провів першим номером.

Перемога Лопесу дісталася одноголосним рішенням суддів. Таким чином, Лопес став п'ятим в історії боксу, хто одночасно володіє всіма чотирма головними титулами чемпіона світу - за версіями WBC, WBO, WBA і IBF. Четвертим абсолютним чемпіоном світу є українець - важкоатлет Олександр Усик.

Ломаченко - Лопес бій 18 жовтня 2020 року - повне відео:

Нагадаємо, українець Василь Ломаченко є дворазовим олімпійським чемпіоном 2008 і 2012 років, дворазовим чемпіоном світу 2009 і 2011 років, чемпіоном Європи 2008 року. Він провів вже 16 професійних боїв на рингу, 14 з яких виграв (10 нокаутом). У 2014 році Ломаченко став другим боксером в світі, який завоював титул чемпіона світу за мінімальну кількість проведених поєдинків.

Лопес не допустив жодної поразки на рингу. Він провів 16 боїв і всі виграв, 12 з них нокаутом. Бій з Ломаченко американець розцінював як найбільший виклик у своїй кар'єрі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ломаченко позбавлять ексклюзивного чемпіонського статусу після його програшу Лопесу. Йдеться про звання франчайзингового чемпіона WBC. До 2020 року цей статус не можна комусь передати або втратити, однак Всесвітня боксерська рада вирішила змінити правила на тлі глобальної епідемії. Титул автоматично перейде до переможця бою Ломаченко - Лопес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?