Окупанти Криму б'ють на сполох через рішення Ердогана щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Окупанти Криму б'ють на сполох через рішення Ердогана щодо України

Окупанти Криму б'ють на сполох через рішення Ердогана щодо України
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна регулярно дає зрозуміти всьому світу і офіційному Києву, що не збирається ні з ким обговорювати питання деокупації Криму, який незаконно анексувала у України в 2014 році. Але рішення турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана серйозно налякало окупантів, які вже другий день не можуть заспокоїтися через те, що Туреччина пообіцяла підтримку Україні в питанні деокупації незаконно анексованого півострова. Так званий "глава" комітету окупаційного парламенту Криму по народній дипломатії і міжнаціональним відносинам Юрій Гемпель вважає, що Ердоган допустить серйозну помилку, якщо погодиться на пропозицію президента України Володимира Зеленського увійти в Кримську платформу, передає ONLINE.UA.

"Якщо Туреччина насправді примкне до так званого київським проекту "Кримська платформа", який по суті своїй є антикримським союзом, вороже налаштованим проти кримчан, то допустить серйозну стратегічну помилку. Туреччина ризикує втратити надійного партнера в особі Росії та перестати бути привабливим місцем для російських туристів. Упевнений, що Крим незабаром стане більш привабливий для туристів, ніж самі розрекламовані турецькі курорти ", - заявив Гемпель.

Важливо відзначити, що ще зовсім недавно в Кремлі заявляли, що питання Криму закрите і Путін не збирається обговорювати його ні з ким. Але підтримка України з боку Туреччини стурбувала офіційну Москву, хоча ні на які заклики звільнити українську територію, які майже щодня лунають на адресу Кремля з боку США і країн ЄС, там не реагують.

Напередодні в Радфеді РФ розцінили підтримку України Ердоганом неповагою до Путіна і пригрозили відповіддю. У Путіна вважають, що питання кримських татар сьогодні може хвилювати тільки кримчан, оскільки "кримські татари є частиною народів Росії".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ердоган зробив останнє попередження Путіну через Україну. Президент Туреччини нагадав Кремлю, що Крим є українською територією і Анкара допомагатиме Києву звільнити її від російських військових, що дозволить деокупувати півострів, який вже сьомий рік незаконно окуповує російська влада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?