Трамп знову голосно оскандалився на міжнародній арені
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп знову голосно оскандалився на міжнародній арені

Трамп знову голосно оскандалився на міжнародній арені
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп знову оскандалився на міжнародній арені. На цей раз він раптово забув, що Еммануель Макрон є президентом Франції. Виступаючи на передвиборному мітингу в штаті Мічиган, Трамп назвав Макрона прем'єр-міністром, правда поки не зрозуміло, чи вирішив він навмисне "понизити" французського лідера або все ж стався ненавмисний конфуз. На скандальну обмовку Трампа звернув увагу телеканал France 24, передає ONLINE.UA.

Трамп "понизив" Макрона до прем'єр-міністра кажучи про Паризьку угоду про зміну клімату, з якої США вийшли за рішенням американського президента, так як він вважає договір не вигідним для Америки і американців.

"І знаєте, що ще я зупинив? Паризьке екологічну угоду. Мені дуже подобається прем'єр-міністр Макрон, але я якось запитав про те, як йдуть справи по угоді? Діла не дуже. Я заощадив вам трильйони доларів, ніхто б цього не зробив. Я сказав, що це катастрофа, вони в основному хотіли забрати наше багатство ", - заявив Трамп.

Джерело відзначило, що раніше відносини Трампа і Макрона були доброзичливими, поки президент США не почав так звану "війну рукостискань". На останніх зустрічах американський лідер демонстрував колезі своє фірмове міцне і довге рукостискання, але цей натиск обурював французького лідера.

Нагадаємо, США вийшли з Паризького угоди про зміну клімату в 2019 році. Трамп відмовився виділяти 100 мільярдів доларів країнам, що розвиваються для вирішення кліматичних проблем і знижувати парникові викиди для стримування збільшення глобальної середньої температури. Американський глава дав зрозуміти всьому світу, що скептично ставиться до фактів, які підтверджують глобальну зміну клімату, а взяті Сполученими Штатами в рамках угоди зобов'язання називав "драконівським фінансовим і економічним тягарем", який змушені нести американські робочі, бізнесмени та всі платники податків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп не вперше потрапляє в скандальні конфузи через свою забудькуватість. Наприклад, під час відвідин дитячої лікарні в Огайо під час малювання з дітьми Трамп забув кольори американського прапора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?