Путін несподівано почав "зачистку" своєї команди — що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін несподівано почав "зачистку" своєї команди — що відбувається

Путін несподівано почав "зачистку" своєї команди — що відбувається
Джерело:  online.ua

9 листопада офіційно стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін збільшив кількість віце-прем'єрів до 10, а також звільнив трьох міністрів й свого повноважного представника на Уралі. Уточнюється, що російський президент збільшив з 9 до 10 кількість заступників прем'єр-міністра (серед іншого у прем’єра будуть перший заступник, заступник – повноважний представник президента РФ в Далекосхідному федеральному окрузі і заступник – керівник апарату уряду Росії). Окрім того, вказано, що іншими указами глава РФ звільнив Миколу Цуканова з посади повноважного представника президента в Уральському федеральному окрузі, Євгенія Дітріха з посади міністра транспорту, Дмитра Кобилкіна з посади голови Мінприроди та Володимира Якушева з посади міністра будівництва і житлово-комунального господарства РФ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на відповідні документи на сайті Кремля.

Згідно з останніми даними, Якушева призначили на посаду повпреда президента в Уральському федеральному окрузі. Також наголошується, що очільник російського уряду Михайло Мішустін вніс до Держдуми кандидатуру Олександра Новака, який раніше очолював Міненерго Росії, для призначення на посаду віцепрем'єра РФ.

Окрім того, Мішустін вніс до нижньої палати парламенту кілька кандидатур на посади членів Кабміну:

  • гендиректора "Аерофлоту" Віталія Савельєва на посаду міністра транспорту,

  • Олексія Чекункова, який раніше очолював Фонд розвитку Далекого Сходу і Арктики – на главу Мінсхідрозвитку,

  • гендиректора "Русгідро" Миколу Шульгінова – на посаду міністра енергетики,

  • Олександра Козлова, який зараз очолює Мінсхідрозвитку, – на міністра природних ресурсів і екології Росії,

  • першого заступника голови Мінбуду РФ Ірека Файзулліна – на посаду керівника Міністерства будівництва і житлово-комунального господарства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нещодавно кілька західних ЗМІ оприлюднили матеріали, в яких йшлося про те, що російський президент Володимир Путін збирається у відставку через хворобу Паркінсона, ознаки якої нібито в нього помічали ще 5 років тому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?