Науковці опублікували список продуктів, які рятують від стресу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці опублікували список продуктів, які рятують від стресу

Науковці опублікували список продуктів, які рятують від стресу
Джерело:  online.ua

Іноземні науковці звернули увагу на те, що їжа також допомагає людям боротися зі стресом. За словами дослідників, причин стресу може бути дуже багато: найпоширеніші серед них — перенапруження, брак сну, негативні емоції, реакція на пандемію. Нп тлі усіх цих емоційних викликів людям потрібна потужна та доступна "зброя", оскільки, як відомо, саме стрес підвищує ризик розвитку безлічі хронічних недуг, зокрема, захворювань серцево-судинної системи та хвороби Альцгеймера. Представники Медичної школи Уейк-Форест (Північна Кароліна, США) виявили, що у боротьбі зі стресом допомагає середземноморська дієта. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Neurobiology of Stress.

Варто звернути увагу на те, що середземноморський раціон складається з:

  • великої кількості свіжих овочів,

  • риби та морепродуктів,

  • фруктів,

  • горіхів,

  • насіння,

  • оливок та оливкової олії,

  • бобів.

За словами вчених, тварини, які споживали продукти, що є в списку середземноморської дієти, були стійкішими до стресу. Окрім того, наголошується, що симпатична нервова система була менш активною, а реакція кортизолу на стрес – зниженою.

Що також важливо знати, західна дієта, яка складається з великої кількості м'яса, солодких десертів, жирної та смаженої їжі, навпаки посилювала симпатичну реакцію на стрес.

"Гормон стресу, тобто кортизол, разом з високим рівнем інсуліну підвищує бажання з’їсти солодку або жирну їжу. Так, в процесі споживання цих продуктів мозок отримує задоволення, але це замкнене коло, яке призводить до додаткового стресу в процесі набору ваги. Тим паче останні дослідження показують, що надмірна кількість цукру та фруктози змінює поведінку людини та робить її більш імпульсивною та навіть агресивнішою", – йдеться в повідомленні.

За словами експертів, для того, аби подолати стрес, необхідно повноцінно харчуватися, не забувати висипатися та займатися спортом, а також частіше спілкуватися з близькими.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що цукор, солодка випічка, мармелад і шоколад є  найнебезпечнішими для кишечника і печінки продуктами харчування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?