США знищують останній козир Путіна в світі
Категорія
Світ
Дата публікації

США знищують останній козир Путіна в світі

США знищують останній козир Путіна в світі
Джерело:  online.ua

Американська влада рішуче налаштована домогтися остаточного блокування будівництва скандального російського газопроводу "Північний потік-2". Незважаючи на те, що Вашингтон поки не хоче вводити санкції проти європейських компаній, причетних до будівництва, влада США вирішила піти іншим шляхом і знищити останній козир президента Росії Володимира Путіна в світі. Джерела в Білому домі повідомили, що представники США активно телефонують в європейські компанії і попереджають про загрозу санкцій з боку Америки, якщо вони продовжать співпрацювати з Путіним. Тим самим Штати хочуть уникнути санкційної війни з ЄС, але домогтися виходу їх з путінського проекту, що знищить газопровід. Про рішучі дії США проти Путіна повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"США не хочуть, щоб довелося вводити санкції проти європейських компаній. Ми здійснюємо ці дзвінки, щоб їх попередити і дати час для виходу з проекту. Цього трубопроводу не буде", - відзначають в Білому домі.

Варто звернути увагу на те, що в грудні 2019 року офіційний Вашингтон вперше ввів обмеження проти компаній, що беруть участь в реалізації "Північного потоку-2". Саме через це рішення Штатів реалізацію проекту пригальмували. Білий дім продовжує чинити тиск на компанії Європейського Союзу, що беруть участь в будівництві газопроводу. Наприклад, представники Сенату США вимагають від оператора порту Мукран припинити підтримувати проект, пригрозивши фінансовим крахом. Що важливо розуміти, російський "Газпром" поки змушений використовувати тільки власний флот і не може найняти іноземні судна через санкції офіційного Вашингтона.

Втім, у Путіна виникли непередбачені проблеми і з Німеччиною, влада якої підтримує будівництво газопроводу. Напередодні депутати Бундестагу відмовилися "захищати" Північний потік-2. Зокрема, німецькі депутати відхилили пропозицію під назвою "Забезпечення енергетичної безпеки - підтримка Nord Stream 2". У документі констатувалося, що проект газопроводу відповідає інтересам Німеччини та Європи. Крім того, в заяві був прописаний заклик до федерального уряду забезпечити якнайшвидше завершення будівництва "Північного потоку-2".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін вирішив скористатися виборами в США і довести свій план по Північному потоку-2 до кінця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?