Зеленський готує серйозні зміни в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський готує серйозні зміни в Україні

Зеленський готує серйозні зміни в Україні
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський звернувся до всіх українців і запевнив, що не забув про свої обіцянки, які дав громадянам країни як під час своєї передвиборної президентської кампанії, так вже і на посаді президента країни. У День Гідності та Свободи він запевнив, що обов'язково введе реальне народовладдя в Україні, щоб кожен наступний президент не зміг піти проти вирішальної волі народу. Але для реалізації цього плану, за словами президента, треба буде розв'язати безліч задач. Таку обіцянку Зеленський озвучив під час зустрічі з учасниками революцій 1991 року, 2004, 2013-2014 років, захисниками України та представниками інтелектуальної еліти, в якій президент взяв участь онлайн з клініки "Феофанія", де він проходить лікування від коронавіруса. Про що говорили учасники революцій з президентом, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"Фраза «Від мене нічого не залежить» - це на сьогодні міф. Точно зрозуміло, що разом ми можемо все. А кожен наступний правитель має знати, що воля народу - вона вирішальна, її неможливо зламати, проти неї неможливо і не потрібно йти. Чинна влада сьогодні прагне і обов'язково введе інструмент народовладдя. Це - один із шляхів, коли воля народу отримає форму реальних, легітимних рішень. Коли громадянин матиме можливість бути почутим, не ризикуючи життям на барикадах. У той же час існує ряд завдань, які треба буде розв'язати. Йдеться про те, як згуртувати суспільство не "проти", а "за", - заявив Зеленський.

Глава української держави вважає, що в 2019 році в Україні сталася ще одна революція, про яку задумався не кожен. Зеленський мав на увазі президентські вибори, на яких українці зробили свій вибір на його користь і не виправдали надії старих політичних еліт. Але це, на його думку, тільки "проміжна перемога", яка ще не означає дійсно настання змін. Щоб вони дійсно настали, як вважає Зеленського, влада повинна вирішити безліч питань.

"Чи здатні ми прийняти думку більшості, якщо вона суперечить власним поглядам? Де грань між свободою і анархією? Як захистити громадян від пропаганди, не порушуючи при цьому свободу слова? Як забезпечити верховенство права, коли для частини суспільства провину або невинність людини визначає не суд , а соціальні мережі? ", - навів приклади завдань, які потрібно вирішити для запуску народовладдя.

Як відомо, Зеленський вже подав до Верховної Ради законопроект про народовладдя шляхом референдуму. На даний момент він проходить стадію доопрацювання відповідно до рекомендацій, які винесли Венеціанська комісія і БДІПЛ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський звернувся з терміновою заявою до всіх українців- в День Гідності та Свободи він закликав ніколи не забувати про тих, хто загинув за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, а також закликав продовжувати нелегку побудову дійсно нової країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?