Зеленський жорстко відреагував на гучний корупційний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський жорстко відреагував на гучний корупційний скандал

Зеленський жорстко відреагував на гучний корупційний скандал
Джерело:  online.ua

Голова Чернігівської районної держадміністрації Сергій Журман позбувся посади після гучного корупційного скандалу. Президент України Володимир Зеленський звільнив чиновника з займаної посади після того, як він попався на хабарі в 10 тисяч доларів. Відповідне розпорядження український глава підписав на підставі заяви чиновника, який після затримання СБУ вирішив покинути пост за власним бажанням. Слідство у справі Журмана триває. Якщо його провину доведуть, то чиновнику загрожує тюремний термін 5-10 років. Подробиці чергового корупційного скандалу в Україні повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ і СБУ.

Сергій Журман (фото - facebook.com/zhurman)

"Звільнити Журмана Сергія Миколайовича з посади голови Чернігівської районної державної адміністрації Чернігівської області згідно з поданою ним заявою", - йдеться в розпорядженні Зеленського щодо звільнення чиновника.

Як відомо, Журман затримали 4 листопада в момент отримання хабара від місцевого жителя. У таку суму голова Чернігівської РДА оцінив видачу розпорядження на розробку детального плану території та узгодження зміни цільового призначення земельних ділянок площею 6 гектарів в Чернігівській області. В рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення інших можливих фактів корупції затриманого.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політичну силу колишнього українського президента Петра Порошенка "Європейська солідарність" сколихнув резонансний скандал після того як двоє депутатів партії намагалися на позашляховику Mercedes Gelendwagen заїхати в під'їзд багатоповерхівки по сходах. Видовищне відео з лихацтвом нардепів  швидко облетіло мережу і викликало бурхливу реакцію не тільки в українців, а й у правоохоронців і керівників політсили, від якої депутати-порушники були обрані до місцевої ради в Пустомитах Львівської області. 21 листопада прес-служба "Європейської солідарності" повідомила, що депутатів Андрія Жидачека і Миколи Пущака, які вночі намагалися на позашляховику заїхати по сходах в під'їзд багатоповерхівки, виключили з партії. Відреагував на резонансну подію і заступник голови МВС України Антон Геращенко. Він повідомив, що нардепам виписали штрафи, але припустив, що їм ще потрібна допомога психіатра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?