ВООЗ повідомила, чого очікувати від другого року пандемії коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ повідомила, чого очікувати від другого року пандемії коронавірусу

ВООЗ повідомила, чого очікувати від другого року пандемії коронавірусу
Джерело:  online.ua

Експерти із Всесвітньої організації охорони здоров’я поділилися із міжнародною спільнотою новим прогнозом: вони озвучили думку, що другий рік пандемії коронавірусу може виявитися важчим ніж перший. Як стверджують представники ВООЗ, в першу чергу, це пов'язано з мутацією COVID-19. Вчені кажуть, що передача вірусу від людини до людини суттєво прискорилася. З такою заявою виступив директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Раян, інформує ONLINE.UA з посиланням на сторінку ВООЗ у Твіттері.

"Ми вступаємо в другий рік (пандемії – ред), він може бути навіть важким, враховуючи динаміку передачі вірусу і деякі проблеми, які ми спостерігаємо", – наголосив Майкл Раян.

Він також звернув увагу на те, що у Північній півкулі, а особливо в Європі та Північній Америці, дослідники спостерігали "ідеальний сезонний шторм – холод". Мовиться про те, що люди заходили у середину приміщень, де відбувалося "соціальне змішання".

Варто також нагадати про те, що 11 січня влада КНР вперше дозволила делегації ВООЗ приїхати і шукати джерело походження коронавіруса. Візит експертів стартує уже 14 січня. Згідно з останніми даними, фахівці ВООЗ мають намір з’ясувати, чи циркулював вірус раніше, ніж про це стало відомо. З цією метою вони планують вивчити медичні зразки, зібрані до початку пандемії. Окрім того, під час розслідування буде вивчений ринок в Ухані, звідки ймовірно вірус передався від тварини людині. Представники організації також збиратимуть зразки кажанів і інших тварин, які могли б бути носіями вірусу.

"Як відомо, спочатку група фахівців ВООЗ хотіла приїхати в Китай на початку січня, однак влада не дозволила їм в’їхати в країну. При цьому частина членів делегації перебувала вже на шляху в КНР. У китайському МЗС пояснили затримку непорозумінням. З цього приводу обурився глава ВООЗ Тедрос Гебреєсус. Він заявив, що розчарований позицією Пекіна, який продовжує умисно затягувати розслідування", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, кількість хворих на коронавірус в Україні не зупиняє свій ріст — в четвер, 14 січня, зафіксували 7 925 нових випадків зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?