Картини українських художників вперше виставлятимуть в Центрі Помпіду в Парижі
Категорія
Культура
Дата публікації

Картини українських художників вперше виставлятимуть в Центрі Помпіду в Парижі

Картини українських художників вперше виставлятимуть в Центрі Помпіду в Парижі
Джерело:  online.ua

Вперше в історії картини українських художників стануть частиною колекції Центру Жоржа Помпіду в Парижі. Варто звернути увагу на те, що в Центрі Помпіду будуть представлені понад 200 робіт одеських художників: Олега Соколова, Сергія Ануфрієва, Олександра Ройтбурда, Володимира Наумця, Леоніда Войцехова, Віктора Ратушного та Олександра Шевчука. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Музей сучасного мистецтва Одеси.

Засновник Музею сучасного мистецтва Одеси Вадим Мороховський називає це "своєрідною революцією", адже вперше наша країна матиме свій власний зал і власну колекцію художників у Парижі.

"Це свого роду революція - Центр Помпіду визнав, що наша країна має право нарівні з іншими країнами, мати свій зал і свою власну колекцію художників, тому що не так багато країн, які мають свої виділені колекції в світових музеях. І ми сьогодні починаємо прорив нашого мистецтва одеської школи в Європу", - наголосив Вадим Мороховський.

Протягом декількох років французькі фахівці спільно з колекціонерами України відбирали найцікавіші твори наших художників. В першу чергу, особливу увагу приділяли творчості одеських концептуалістів.

"Споконвічні погляди і очікування зарубіжних колег були істотно скориговані після знайомства з сучасним мистецтвом Одеси у всьому його різноманітті. Директор Центру Бернар виблискуючи і куратор Ніколя Люччі-Гутников були вражені творчістю Олега Соколова, глибиною і тонкістю картин Володимира Наумця, сучасним переосмисленням класики світового авангардного кіно в відео-арті Олександра Ройтбурда", - розповідає про складний процес відбору директор Музею сучасного мистецтва Одеси Семен Кантор.

Варто звернути увагу на те, що передача картин стала частиною ініціативи Українського клубу колекціонерів сучасного мистецтва, спільними зусиллями яких передано понад дві сотні робіт в Центр Жоржа Помпіду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська драма "Пульс" перемогла у двох головних номінаціях на кінофестивалі в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?