Мінінфраструктури анонсувало першу євроколію в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Мінінфраструктури анонсувало першу євроколію в Україні

Мінінфраструктури анонсувало першу євроколію в Україні
Джерело:  online.ua

Перший заступник міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович під час всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" офіційно повідомив, що проєкт високошвидкісного залізничного сполучення в Україні почнуть реалізовувати вже в 2021 році. За його словами, перша така залізнична євроколія з’єднає місто Львів із Європою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Ми вже цього року плануємо, що почнемо будувати невеличкий шматочок цього загального проєкту. Він сполучить Львів (станція Скнилів) з Європою. Ми маємо надію, що нам вдасться це оперативно зробити і це буде перша ластівка та конект наш із Європою, і цей шматок стане початком високошвидкісного сполучення", - заявив посадовець.

Як стверджує Абрамович, вітчизняні експерти протягом 6 місяців провели велику кількість консультацій з міжнародними партнерами стосовно цього Проєкту високошвидкісного залізничного сполучення. За словами чиновника, всі наголошують, що у нас ідеальна країна для того, щоб розгортати відповідне сполучення, адже найефективнішими вважають проєкти на відстанях в районі 600 км.

Чиновник переконаний, що цей проєкт є реальною альтернативою іншим видам транспорту, в тому числі авіаційним, та має ряд переваг. Зокрема, залізничні вокзали зазвичай знаходяться в центральній частині міста, тому пасажирам не треба витрачати час, аби доїхати туди, зазначив він.

"Це не Hyperloop, це не якісь нереальні проєкти. Це конкретно прораховані нашими спільно з міжнародним експертами проєкти", - підкреслив перший заступник міністра.

Як наголосив Абрамович, якщо нині сполучення Київ-Львів, а це 611 км, можна подолати за 5 годин, то за умови реалізації цього проєкту час можна буде скоротити до 2 год. 40 хв, 660 км між Києвом та Одесою нині можна подолати 7 год., а згодом - за 2,5 год, 450 км між Києвом та Харковом зараз за 5 годин, а надалі - за 1,5 години, а відстань між Києвом та Дніпром, а це 585 км, нині за 7 годин, а надалі - 2,2 год.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у метро Києва з’явиться повністю оновлений поїзд — вагоноремонтний завод КП "Київський метрополітен" вперше самостійно модернізував його з вагонів моделей 1981-1984 років випуску.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?