Байден затвердить нові санкції проти Росії найближчим часом
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден затвердить нові санкції проти Росії найближчим часом

Байден затвердить нові санкції проти Росії найближчим часом
Джерело:  online.ua

Отруєння російського опозиціонера Олексія Навального сколихнуло міжнародну спільноту, а от після його арешту в січні Брюссель та Вашингтон анонсували нові санкції проти Кремля. Передбачається, що головною причиною для введення санкцій стане саме замах на відомого політика, який змусив його кілька місяців лікуватися та відновлюватися у Берліні. Адміністрація президента США Джо Байдена вже приготувалася до затвердження нових рестрикцій проти російського режиму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Згідно з поясненнями журналістських джерел, санкції можуть бути введені вже упродовж поточного тижня. Американська сторона передбачає синхронізувати новий удар по Кремлю з аналогічним рішенням Європейського Союзу.

Офіційні представники американської влади уточнять конкретні заходи й терміни найближчими днями.
Такі санкції стануть першими, що введені за каденції нового державного лідера-демократа.

У наміри оновленої американського лідера входить посилання “рішучого сигналу” щодо прав людини та важливості спільних дій із союзниками при дотриманні санкцій.

Нагадаємо, розслідування Bellingcat вказало на ймовірну причетність представників ФСБ до отруєння Олексія Навального в Томську, оскільки агенти з фаховими знаннями бойових речовин неодноразово опинялися у місці перебування політика. Політик з літа 2020 року до січня 2021-го провів у Берліні.

У день повернення його затримали прямо в аеропорту, а пізніше з порушенням усіх вимог російського законодавства заарештували — суд відбувся прямо в будівлі поліції без жодного попередження. Пізніше опозиціонера засудили до 3,5 років ув’язнення через нібито порушення правил умовного покарання за кримінальною справою 2013 року. Йому дорікнули невідвідуванням належних установ, хоча він знаходився у Берліні після отруєння, куди його випустив ледь не особисто президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів України позивається до Європейського суду з прав людини зі звинуваченнями проти Російської Федерації. Варто звернути увагу на те, що справа стосується тверджень українського уряду про безперервну адміністративну практику команди очільника Кремля Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?