Вчені заявили про неврологічні чи психічні ризики від COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені заявили про неврологічні чи психічні ризики від COVID-19

Вчені заявили про неврологічні чи психічні ризики від COVID-19
Джерело:  online.ua

Команда науковців звернула увагу на ймовірність виникнення психіатричних розладів та порушень у роботі мозку після ураження коронавірусом COVID-19.

Джерело: The Lancet

Згідно з подробицями оприлюдненого дослідження, період появи таких наслідків може сягати пів року.

Учасниками дослідження були 236 379 пацієнтів, здебільшого зі Сполучених Штатів. Близько 34% з них мали у наступні шість місяців після одужання від коронавірусу неврологічні чи психологічні розлади, діагностовані на офіційному рівні.

“Наше дослідження надає докази значної неврологічної та психічної захворюваності протягом 6 місяців після зараження COVID-19. Ризики були найбільшими у пацієнтів, які мали тяжкий перебіг COVID-19, але не обмежувались ними”, - говориться у дослідженні.

Експерти зауважили, що досліджували безпосередньо 14 психічних розладів у постковідних пацієнтів. Найпоширенішими серед них виявилися тривога та депресія. Особи, які переносили коронавірус особливо важко, отримали підвищені ризики щодо інсультів, деменції та інших неврологічних розладів.

За деталями проведеного дослідження, згадані проблеми з роботою мозку чи навіть психіатричні розлади виникають, як передбачається, набагато частіше саме після COVID-19, а не перенесеного грипу й інших респіраторних захворювань.

Що відомо про наслідки коронавірусної хвороби

Також на так званий постковідний синдром звернули нещодавно увагу медичні експерти з Великої Британії.

Вони попередили, що протягом місяця після лікування COVID-19, навіть якщо перебіг захворювання був в легкій формі, у людей можуть зберігатися симптоми постковідного синдрому, які проявляються у кожної п’ятої людини.

Їх потрібно лікувати, інакше вони можуть спровокувати розвиток хронічних недуг, що не піддаються лікуванню. Передбачається, що розвиток синдром супроводжується підвищеною температурою, втомою, головним болем,

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?