Facebook нарешті назвав причину витоку даних 533 млн користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook нарешті назвав причину витоку даних 533 млн користувачів

Facebook нарешті назвав причину витоку даних 533 млн користувачів
Джерело:  online.ua

До витоку в мережу персональних даних понад півмільярда користувачів Facebook не причетні хакери. Злив даних стався через веб-скрейпінг, а не хакерську атаку.

Джерело: блог Facebook

У компанії пояснили, що зловмисники отримали доступ до персональних даних користувачів соцмережі через функцію веб-скрейпінг (швидкий пошук користувачів через список контактів - ред.) Цю функцію запустили в 2019 році, щоб людям було легко знайти своїх друзів, але вона виявилася з уразливістю, яку вже виправили.

У Facebook переконані, що злиті в мережу дані користувачів були отримані саме в 2019 році. Там стверджують, що зараз немає можливості для крадіжки даних за допомогою веб-скрейпінга, а серед оприлюдненої інформації не було даних людей про здоров'я або їх паролів.

Що відомо про виток даних 533 млн користувачів Facebook

Нова база даних користувачів Facebook з'явилася в мережі кілька днів тому. Вона містить номери телефонів, повні імена, місцезнаходження, дати народження та біографічні дані 533 млн користувачів соцмережі з 106 країн. Їх виклали у відкритий доступ на одному з хакерських форумів.

Найбільше в мережу витекло даних користувачів Єгипту (44 млн), Тунісу (39 млн), Італії (35 млн), США (32 млн), Саудівської Аравії (28 млн), Марокко, Туреччини, Франції (по 19 млн), Іраку (17 млн), Мексики (13 млн) і Великобританії (11,5 млн). Серед жертв опинився і засновник Facebook Марк Цукерберг - у відкритий доступ виклали його номер телефону, адреса, інформацію про шлюб. Крім того, в злитій базі вказані дані ще двох співзасновників соціальної мережі - Кріса Хьюза і Дастіна Московіца.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?