Під вогнем окупантів на Донбасі загинув боєць ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Під вогнем окупантів на Донбасі загинув боєць ЗСУ

Під вогнем окупантів на Донбасі загинув боєць ЗСУ
Джерело:  online.ua

Внаслідок обстрілів у четвер, 8 квітня, в зоні бойових дій на сході України загинув один військовослужбовець Збройних сил.

Джерело: пресцентр штабу ООС

За офіційними даними, від початку сьогоденної доби бойовики окупаційного режиму вже 5 разів порушили домовленості про встановлення режиму припинення вогню.

Під ударом агресора опинилися 4 рази українські позиції, а ще один удар дістався цивільній інфраструктурі.

“Так, неподалік населених пунктів Піски та Водяне, що на Приазов’ї, ворог відкривав вогонь з артилерійської установки 122-го калібру, мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї. Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення, несумісні з життям”, - наголосили у штабі.

Відомо, що саме неподалік від Водяного стався також артилерійський обстріл цивільної інфраструктури.

“На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню”, - резюмували у штабі.

Згідно з офіційним зведенням за підсумками попередньої доби, у цей період українська сторона зареєструвала 7 порушень режиму перемир’я. Тоді ЗСУ також зазнали втрат, але санітарних.

“В результаті обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав осколкове поранення. Воїну оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу. На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь”, - додали в штабі ООС.

Загострення на Донбасі

Російський агресор взимку та на початку весни провокував серію нових ескалацій, які призводили до смертей серед особистого складу Об’єднаних сил. Одночасно Військове керівництво Кремля проводить навчання уздовж всього українського кордону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?