Пентагон скликав термінове засідання з членами НАТО через Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон скликав термінове засідання з членами НАТО через Україну

Пентагон скликав термінове засідання з членами НАТО через Україну
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони США скликало екстрене засідання з партнерами по НАТО. Наразі відомо, що виконувачка обов'язків заступника секретаря оборони Штатів з політичних питань Аманда Дорі, а також представники Канади, Литви, Польщі та Великої Британії обговорили ситуацію в Україні та провокації з боку РФ.

Джерело:  сайт  Пентагона

Про що говорили представники Пентагону та члени НАТО

"Лідери підтвердили свою непохитну підтримку суверенітету України, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень та обговорили стурбованість збільшенням російської військової активності в регіоні. Дестабілізуючі дії Росії підривають деескалацію напруженості, досягнуту за домовленістю ОБСЄ 27 липня 2020 року", - сказано в заяві Міноборони США.

Окрім того, учасники засідання вкотре підтвердили своє зобов'язання забезпечити навчання та підтримку з метою нарощування потужностей Збройних сил України, які будут спрямовані на збереження територіальної цілісності нашої держави та подальшого прогресу в напрямку оперативної сумісності з Альянсом.

Загострення ситуації в Україні

Нещодавно представники НАТО публічно застерегли команду очільника Кремля Володимира Путіна від подальшої ескалації ситуації в Україні на тлі переміщення російських військ біля українського кордону та порушень припинення вогню на Донбасі.

Пізніше британський лідер Борис Джонсон під час телефонної бесіди з главою держави Володимиром Зеленським зізнався, що стурбований нарощуванням російської військової присутності біля українського кордону.

Згодом також стало відомо, що влада Литви має намір запропонувати союзникам по НАТО надати Україні План дій щодо членства (ПДЧ), який дозволить країні стати членом Північноатлантичного альянсу. Цю ідею також вирішила підтримати Латвія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?