Українська делегація розкрила підсумки термінових переговорів ТКГ
Категорія
Політика
Дата публікації

Українська делегація розкрила підсумки термінових переговорів ТКГ

Українська делегація розкрила підсумки термінових переговорів ТКГ
Джерело:  online.ua

Українська делегація у Тристоронній контактній групі оголосила про обговорення теми повернення до режиму припинення вогню в зоні бойових дій під час позачергової зустрічі у середу, 7 квітня.

Джерело: Telegram-канал делегації

За оприлюдненими даними, ініціатором переговорів була українська сторона, а приводом — загострення на Донеччині та Луганщині.

“Єдиним робочим питанням стало повернення до суворого дотримання домовленостей про припинення вогню, досягнутих 22 липня 2020 року”. - резюмували в делегації.

Під час переговорів сторони підтвердили готовність та необхідність дотримання режиму припинення вогню, особливості якого згадувалося вище, а також констатували відсутність “жодних додаткових умов для цього”.

Утім, сторони не ухвалили жодної спільної заяви, яку запропонував координатор Підгрупи з безпеки Глава СММ ОБСЄ Халіт Чевік. На її користь також висловлювалася українська делегація.

“Російська сторона зажадала внести додаткові корективи у текст підсумкової заяви, які, на нашу думку, мали задум показати її у більш вигідному для неї світлі... Наша позиція: ми ще раз підтверджуємо, що у повному обсязі дотримуємося режиму припинення вогню та продовжуємо змістовні консультації з метою реального зниження рівня насильства на лінії розмежування”, - резюмували українські дипломати.

Нагадується. що наступне засідання на рівні Тристоронньої контактної групи передбачається провести у середу, 14 квітня.

Екстрені переговори щодо Донбасу

Українська сторона скликала позачергову відеоконференцію щодо ситуації на Донбасі, яка невпинно погіршується. Ледь не щодня бойовики окупаційного режиму обстрілюють позиції ЗСУ, а особовий склад українських військ зазнає втрат.

На тлі ескалації на Донбас російський агресор продовжує брязкати зброєю — уздовж всього українського кордону тривають військові навчання РФ, одночасно з якими у Кремлі говорять про любов до миру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?