В Україні оголосили штормове попередження: в яких областях різко зіпсується погода
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні оголосили штормове попередження: в яких областях різко зіпсується погода

В Україні оголосили штормове попередження: в яких областях різко зіпсується погода
Джерело:  online.ua

У понеділок, 3 травня, в Україні різко похолодало. Погода зіпсувалася в західних і центральних областях. У Києві та Київській області очікується сильний вітер до 15-20 м/с. Рятувальники оголосили штормове попередження.

Джерело: пресслужба ДСНС, КМДА

"Вдень 3 травня в Києві та Київській області пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий)", - попередили рятувальники.

Температура повітря також різко знизилася до +10 ... + 12°С в Ужгороді, Львові, Тернополі, Луцьку, Рівному, Чернівцях, Івано-Франківську. У Києві, Вінницькій та Житомирській областях - +13 ... + 15°С. В інших центральних, південних і східних областях буде тепло, до + 22°С.

"3 травня на Лівобережжі місцями невеликі короткочасні дощі, грози, на решті частини території країни - погода без опадів. Вітер південно-східний з переходом на південно-західний, 7-12 м / с, вдень 3 травня в західних, північних і центральних областях місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 8-13°С, вдень 3 травня 14-19°С, на сході до 25°С; в західних областях 3 травня вночі 5-10°С, вдень 9-14°С", - йдеться в прогнозі Укргідрометцентру.

Сильний штормовий вітер - що потрібно робити

У міській держадміністрації Києва попередили киян про небезпеку і нагадали, що потрібно робити при сильному штормовому вітрі:

  • всі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;

  • на вулиці триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;

  • в разі сильного пориву вітру сховатися в найближчому будинку або природному укритті;

  • уникати знаходження поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч з ними автотранспорт.

При падінні дерев або гілок, при травмуванні людей потрібно негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103.

Погода в Україні в травні - прогноз

Народні синоптики прогнозують, що в травні погода буде непередбачуваною. Після 6 числа очікується різке похолодання і сильні зливи, аж до заморозків. З 10 травня настане довгоочікуване потепління, а з 20 числа - почнеться справжнє літо з температурою повітря до + 25°С.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?