У Німеччині раптово заблокували будівництво Північного потоку 2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині раптово заблокували будівництво Північного потоку 2

У Німеччині раптово заблокували будівництво Північного потоку 2
Джерело:  online.ua

Екологи Німеччини домоглися блокування "Північного потоку 2". Вони подали позов до суду Гамбурга через непоправну шкоду, яку завдає газопровід морському середовищу Балтійського моря.

Джерело: пресслужба Німецького союзу охорони природи та біорізноманіття ( NABU)

Позов стосується ще незавершеної ділянки трубопроводу у винятковій економічній зоні Німеччини. Екологи вже подавали заперечення в Федеральне відомство з морського судноплавства і гідрографії, але там їх відхилили.

"Тому єдиний спосіб обмежити збиток Балтійського моря - це подати в суд. У зв'язку з поданою скаргою будівництво Північного потоку-2 в німецькій частині зараз не може бути продовжено", - підкреслили екологи.

В екологічній організації підкреслили, що в позові озвучили масштаб загрози для природи з боку російського газопроводу. За їх підрахунками, "Північний потік-2", зокрема, безпосередньо руйнує середовище проживання на морському дні на площі розміром понад 16 футбольних полів, але загальна зона його негативного впливу більш ніж в десять разів більше.

Будівництво Північного потоку 2 - що відомо

Газопровід Північний потік - 2, по якому команда російського глави Володимира Путіна планує щорічно постачати 55 млрд кубометрів газу з Росії до Німеччини, побудували вже майже повністю.

Представники Nord Stream 2 AG звертають увагу на те, що вже прокладено 95% газопровідної магістралі, залишилося прокласти тільки 93 км труб в датських водах і 28 км труб - в німецьких.

Багато європейських компаній відмовилися брати участь в проекті через санкції США. Зараз же і дія дозволу Німеччини на будівництво газопроводу, видана до кінця травня на гілці протяжністю в 16,5 км в німецькій економічній зоні Балтійського моря, призупинена, доки не буде розглянута скарга екологів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?