Дудь показав вирізаний фрагмент інтерв'ю з Івангаєм про війну РФ проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Дудь показав вирізаний фрагмент інтерв'ю з Івангаєм про війну РФ проти України

Дудь показав вирізаний фрагмент інтерв'ю з Івангаєм про війну РФ проти України
Джерело:  online.ua

Російський журналіст Юрій Дудь після звинувачень у цензурі опублікував вирізаний фрагмент з інтерв'ю з Івангаєм (Іван Рудськой), в якому український блогер говорить про агресію Росії проти України, про окупацію Криму та війну на Донбасі. Каже, що саме цю частину інтерв'ю вирізали, оскільки при монтажі порахували її "нецікавою".

Джерело: Telegram-канал Дудя

"Коли ми зараз спілкуємося з людьми, наша головна мета - дослідити героя. При цьому нам важливо не змучити глядача, тому у нас є монтаж - і з 4, 5, 6, 7, 10 годин запису, до глядача добирається сильно менше. Як правило , на монтажі викидається все нецікаве, іноді - то, що могло б бути цікавим, але висловлено настільки недоладно, що це дуже складно і зрозуміти, і просто слухати ", - виправдався Дудь за виниклу ситуацію.

На думку Дудя, коли Івангай говорив про війну РФ проти України, він "хвилювався, плутався в хронології і в логічних зв'язках", не до кінця розуміючи, що хотів сказати.

Що сказав Івангай в інтерв'ю Дудю

В опублікованому фрагменті, яке було вирізане з інтерв'ю Івангая Дудю, український блогер розповів, що в 2014 році він підтримував Майдан і учасників Революції Гідності та хвилювався через анексію Криму Росією. Він назвав нечесною війну Путіна проти України, в якій глава Кремля боїться відкрито зізнатися.

"Несправедливо так, там люди вмирають, війна. Це я про Донецьк і Луганськ, там же взагалі жах, там кожен день військові сутички. Ось це мене часом в лють вводило. Як так? Треба щось робити. Страшно. Це жахливо думати про це. Українській владі доводиться приймати такі рішення військові. Ця війна якась нечесна, її ж навіть Путін не визнає, він боїться сказати, що він воює ", - сказав Івангай.

Також в вирізаному фрагменті Рудськой згадує Голодомор і репресії НКВД, від яких постраждали його родичі.

"Мені прабабуся розповідала, які страхіття на селі відбувалися під час Голодомору, Сталіна. Потім наступне покоління це дідусь каже, як НКВДшні трійки приходили. Віджимають ось це все, що зерно було", - розповів блогер.

Інтерв'ю Івангая Дудю - про що говорили український блогер і російський журналіст

  • Івангай (Іван Рудськой) відомий під ніком EeOneGuy, перший український російськомовний блогер, на YouTube-канал якого підписані майже 18 млн осіб, дав інтерв'ю Юрію Дудю навесні цього року.

  • Розмова Дудя і Рудського була записанпа в Бразилії. На Youtube-каналі "вДудь" відео двогодинного інтерв'ю опублікували 18 березня.

  • Івангай і Дудь говорили про кар'єру, творчість, відносини і сім'їю відеоблогера.

  • Український блогер розповів, що жив деякий час в Росії, але вирішив повернутися в Україну оскільки побоювався переслідування російської влади за неугодні Кремлю пости. "Я постив всякі непристойності, нібито Путін, це саме ... прибери руки від України", - розповів Івангай Дудю.

  • У розмові з Дудем Івангай назвав Путіна "беземпатічною людиною, яка має досить жорстке знання про пропаганду". Рудськой підкреслив, що "це страшно, коли ніхто не контролює таку перекручену свідомість".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?