Блінкен перед візитом в Україну обговорив з Боррелем агресію Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Блінкен перед візитом в Україну обговорив з Боррелем агресію Росії

Блінкен перед візитом в Україну обговорив з Боррелем агресію Росії
Джерело:  online.ua

4 травня в Лондоні, в кулуарах зустрічі глав МЗС країн G7, глава Держдепу США Ентоні Блінкен вперше провів переговори з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем. Вони обговорили агресію Росії проти України перед візитом Блінкена до Києва.

Джерело: сайт Європейської служби зовнішніх зв'язків.

У комюніке ЄЗС уточнюється, що переговори Блінкена і Борреля були присвячені питанням стягування російських військ до українських кордонів, а також агресивним діям Росії проти держав-членів і громадян ЄС.

"Вони обговорили відносини з Росією в світлі недавнього нарощування російської військової потужності в незаконно анексованому Криму та на кордоні з Україною, здоров'я Олексія Навального, а також дій Росії проти держав-членів ЄС і санкцій проти громадян ЄС", - повідомили в ЄЗС.

Крім того, Боррель і Блінкен обговорили ситуацію в Афганістані в світлі недавніх політичних рішень США, а також відносини з Китаєм. Високий представник також висловив стурбованість з приводу зростаючої нестабільності в Колумбії і необхідності просуватися вперед у здійсненні мирної угоди.

Блінкен їде в Україну - ключові питання і план переговорів

Блінкен приїде до Києва 5 травня. Він проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським, главою МЗС Дмитром Кулебою та іншими представниками української влади. У Держдепі США уточнили, що на порядку денному переговорів Блінкена з владою України будуть стояти наступні питання:

  • реформи і боротьба з корупцією;

  • вступ України в НАТО;

  • поставки в Україну американського озброєння.

Виконуючий обов'язки помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Філіп Рікер уточнював, що в ході візиту до Києва Блінкен підтвердить підтримку України і закличе виконати велику роботу в боротьбі з корупцією.

"Блінкен підтвердить непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України, особливо перед лицем триваючої російської агресії. Він також буде сприяти подальшому прогресу в реформах України та боротьбі з корупцією. Має бути проробити велику і важку роботу, щоб забезпечити світле майбутнє для всіх українців", - розповів Рікер про план команди Байдена по Україні.

Блінкен, за словами Рікера, також нагадає владі України, що головною умовою для отримання Україною допомоги Вашингтона є ключові реформи і боротьба з корупцією. Помічник держсекретаря зазначає, що на порядку денному переговорів буде стояти і ситуація з нафтовою компанією Нафтогаз України, яка викликає стурбованість у керівництва США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?