Головні новини 4 травня: візит Нуланд до Києва та блокування Північного потоку 2
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 4 травня: візит Нуланд до Києва та блокування Північного потоку 2

Головні новини 4 травня: візит Нуланд до Києва та блокування Північного потоку 2
Джерело:  online.ua

4 травня Держдеп США повідомив про візит в Україну заступниці голови Держдепу США Вікторії Нуланд, яка відома своєю жорсткою позицією проти Росії, Кабмін скоротив червону зону карантину, а німецьким екологам вдалося заблокувати Північний потік 2 - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Вікторія Нуланд їде в Україну разом з держсекретарем США Блінкеном

Вікторія Нуланд (фото — flickr.com)

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд їде в Україну. Разом з главою Держдепу США Ентоні Блінкеном під час візиту до Києва, 5-6 травня, вона проведе переговори з українським державним керівництвом.

2. США і Британія домовилися разом протидіяти агресії Росії проти України

Домінік Рааб та Ентоні Блінкен(фото — twitter.com/SecBlinken)

Британія і США домовилися "стояти пліч-о-пліч" в питаннях безпеки, України та агресії Росії. Лондон і Вашингтон уважно стежать за діями Кремля і готові в будь-який момент відповісти на зловмисні дії команди російського президента Володимира Путіна. Про це заявили держсекретар США Ентоні Блінкен і глава британського МЗС Домінік Рааб за результатами переговорів.

3. У Німеччині раптово заблокували будівництво Північного потоку 2

Фото з відкритих джерел

Екологи Німеччини домоглися блокування "Північного потоку 2". Вони подали позов до суду Гамбурга через непоправну шкоду, яку завдає газопровід морському середовищі Балтійського моря.

4. В уряді Чехії виник новий скандал через Росію

Ян Гамачек (фото — facebook.com/Povsik)

Журналісти дізналися, що віце-прем'єр Чехії Ян Гамачек під час поїздки в Москву нібито планував запропонувати Кремлю обміняти розслідування про причетність російських спецслужб до вибухів на складах зброї у Врбетіце на безкоштовну вакцину Супутник V. Депутати вимагають відставки Гамачека, він виправдовується.

5. В Україні скоротили червону зону - в яких областях послаблюють карантин

Житомирська область виходить з червоної зони (фото — kyivcity.gov.ua)

В Україні скоротили червону зону до 6 областей. З 5 травня послаблюють карантин в Житомирській області, але в червону зону ризикує потрапити Черкаська область, де перевищені показники по захворюваності коронавірусів і рівень госпіталізації.

6. Івангай звинуватив Дудя в боягузтві і цензурі через вирізані слова про агресію РФ і Голодомор

Івангай звинуватив Дудя в боягузтві (фото — скріншот відео)

Нещодавно російський журналіст Юрій Дудь взяв інтерв'ю в українського відеоблогера Івана Рудського (Івангай), але показав з нього не все. Дудь вирізав фрагмент, в якому українець говорив про війну Росії проти України, про Голодомор і злочини радянського режиму. Івангай звинуватив Дудя в боягузтві і цензурі.

Дудь після звинувачень у цензурі опублікував вирізаний фрагмент з інтерв'ю з Івангаєм, в якому український блогер говорить про агресію Росії проти України, про окупацію Криму та війну на Донбасі. Каже, що саме цю частину інтерв'ю вирізали, оскільки при монтажі порахували її "нецікавою".

7. Білл Гейтс розлучається з дружиною Меліндою після 27 років шлюбу

Білл Гейтс та Мелінда Гейтс (фото — facebook.com/BillGates)

Співзасновник і колишній генеральний директор Microsoft Білл Гейтс і його дружина Мелінда розлучаються після 27 років спільного життя. Причиною розлучення одна з найбагатших пар в світі назвала невіру в подальший спільний розвиток.

Головні новини 4 травня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?