Матч Манчестер Сіті — Челсі. Де та коли дивитися фінал Ліги чемпіонів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Матч Манчестер Сіті — Челсі. Де та коли дивитися фінал Ліги чемпіонів

Матч Манчестер Сіті — Челсі. Де та коли дивитися фінал Ліги чемпіонів
Джерело:  online.ua

Ввечері у суботу, 29 травня, Ліга чемпіонів проведе фінальне футбольне протистояння, яке виявилося за підсумками півфіналу суто англійським - “Манчестер Сіті” битиметься проти земляків з “Челсі”.

Джерело: дані турніру

Початок матчу запланований на 22:00 у згаданий день. Команди зустрінуться на полі португальського стадіону в Порту. Трансляцію на території України вестиме телеканал “Футбол 1”.

Нещодавно “Манчестер Сіті” під тренерством легендарного Хосепа Гвардіоли здобув інший важливий трофей — чемпіонство Англії. Сам керманич англійського клубу високо оцінює свою команду та налаштований на запеклу боротьбу у фіналі.

“Ми разом боролися й разом виходимо в фінал Ліги чемпіонів. Ці слова звучать дуже приємно. Хоча хтось вважає, що все це дається легко. Я ж скажу, що це досягнення є наслідком виконаної роботи за останні чотири-п'ять років. Ці хлопці наполегливо працюють день з дня, і це багато чого варте”, - наголосив Гвардіола.

Перенесення фіналу ЛЧ

Донедавна місцем проведення фінального протистояння Ліги чемпіонів мала б бути арена у турецькому Стамбулі. Через поширення коронавірусу торік це місто втратило право на проведення відповідних матчів попереднього сезону - його замінили португальським Порту й запланували натомість там фінал турніру-2021.

Утім, цьогоріч керівництво УЄФА ухвалило аналогічне рішення.

“Спочатку фінал Ліги чемпіонів-2021 повинен був прийняти "Олімпійський стадіон Ататюрка" в Стамбулі, однак через пов’язаних з COVID-19 обмежень 13 травня 2021 року Виконавчий комітет УЄФА прийняв рішення про перенесення”, - резюмували з цього приводу в організації.

Фінал Ліги чемпіонів

“МанСіті” ще жодного разу в історії не виходив у фінал найпрестижнішого клубного турніру. Своєю чергою “Челсі”, який наразі виступає під тренерством німця Томаса Тухеля, зумів здійснити це двічі — у 2008 році та 2020-му, коли програв мюнхенській “Баварії” у видовищному матчі на тлі пандемії.

Майбутній фінал ЛЧ не перший в історії, який став виключно англійським. Ще 2019 року у вирішальному протистоянні брали участь “Тоттенгем Готспур” та “Ліверпуль”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?