Під ОП сталися сутички між правоохоронцями та Нацкорпусом
Категорія
Україна
Дата публікації

Під ОП сталися сутички між правоохоронцями та Нацкорпусом

Під ОП сталися сутички між правоохоронцями та Нацкорпусом
Джерело:  online.ua

14 серпня у центрі Києва, на Банковій, між представниками "Національного корпусу", які прийшли мітингувати під Офіс президента, та представниками Національної поліції сталися сутички.

Джерело: очільник Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко  у Facebook, сайт  Нацкорпусу

8 правоохоронців постраждали від націоналістів на Банковій

"Учасники акцій протесту на Банковій не підкорилися законній вимозі поліції пройти перевірку на вміст небезпечних предметів перед допуском до ОПУ і і спровокували сутички із силами правопорядку, використовуючи сльозогінний газ, шини та інші предмети. Поліція і НГУ були змушені застосувати поліцейські заходи примусу, зокрема із застосуванням спецзасобів. Внаслідок сутички 7 поліцейських отримали опіки очей, декілька нацгвардійців отримали травми", - наголосив Артем Шевченко.

Варто звернути увагу на те, що націоналісти робили усе можливе, щоб прорватися крізь стіну правоохоронців. Представники Національного корпусу скаржаться на те, що столичні поліцейські розпилили сльозогінний газ.

"Вісім правоохоронців постраждали: один нацгвардієць отримав різані рани, ще семеро постраждали від газу", – розповіли журналістам у правоохоронних органах.

Що важливо розуміти, раніше керівництво МВС запевняло, що кожен, хто пройде перевірку на відсутність небезпечних предметів буде вільно пропущений на площу перед ОП.

Згідно з останніми даними, після декількох сутичок ситуація на акції "Зупинимо капітуляцію!" нормалізувалася.

Як уже згадувалося раніше, 14 серпня Національний корпус зібрався на Майдані Незалежності і пройшов колоною до Банкової, щоб на мітингу вимагати відмовитися від імплементації т.зв. "формули Штайнмайера" в українське законодавство і від відновлення подачі води в Крим.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?