На Гаїті стався потужний землетрус, сотні загиблих — фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

На Гаїті стався потужний землетрус, сотні загиблих — фото і відео

На Гаїті стався потужний землетрус, сотні загиблих — фото і відео
Джерело:  online.ua

Напередодні Гаїті сколихнув потужний землетрус магнитудою 7,2. Вже більше 300 людей загинули, лікарні переповнені сотнями поранених людей. Вранці 15 серпня на Гаїті стався новий землетрус магнитудою 5,9 - його епіцентр знаходився на глибині 30 км в районі комуни Ле-Ке. Влада Гаїті оголосила про введення надзвичайного стану в країні.

Джерело: CNN

Геологічна служба США привласнила землетрусу на Гаїті червоний рівень небезпеки. Це означає ймовірність важких втрат і значних збитків.

 Землетрус на Гаїті (фото з соцмереж)

На даний момент найбільше постраждали департаменти Південь, Гранд-анс і Ніппо. Там зруйновані будинки, дороги та інфраструктура - школи, церкви і лікарні. Уцілілі лікарні не справляються з потоком поранених - людям доводиться надавати медичну допомогу прямо на вулиці.

 Землетрус на Гаїті (фото з соцмереж)

Влада Гаїті терміново евакуює людей з небезпечних районів. Відзначається, що епіцентр землетрусу знаходився приблизно в 8 км від міста Пті-Тру-де-Ніппо. Поштовхи відчувалися і в столиці Гаїті Порт-о-Пренсі, яка знаходиться в 125 км від епіцентру, і в сусідніх країнах.

Президент США Джо Байден і лідери країн Латинської Америки висловили готовність надати негайну допомогу Гаїті у подоланні наслідків землетрусу.

Землетрус на Гаїті - що відомо

Важливо відзначити, що рятувальні роботи в районі землетрусу опиняться під загрозою через ще одне стихійне лихо. Метеорологи прогнозують, що Гаїті найближчим часом накриє тропічний шторм Грейс, вже завтра там можуть початися потужні зливи з повенями і зсувами. Є загроза цунамі. За даними експертів, на деяких ділянках узбережжя висота хвиль може досягати 3 метрів.

Як відомо, в 2010 році на Гаїті стався землетрус магнитудою 7,0, епіцентр якого знаходився поруч зі столицею країни містом Порт-о-Пренс. В результаті того землетрусу загинули понад 200 тисяч осіб, ще понад 300 тисяч постраждали і близько півмільйона людей залишилися без своїх будинків. Країна до сих пір ліквідує наслідки того лиха.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?