Камери телескопа Subaru зафіксували унікальне небесне явище — відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Камери телескопа Subaru зафіксували унікальне небесне явище — відео

Камери телескопа Subaru зафіксували унікальне небесне явище — відео
Джерело:  online.ua

Телескоп Subaru, який наразі знаходиться на горі Мауна-Кеа, Гаваї, має 8,2-метрове дзеркало, завдяки якому регулярно робить численні астрономічні відкриття. Однак цього разу рідкісну подію зафіксував не сам телескоп, а камери, які встановлені біля нього. Що важливо розуміти, їх використовують для постійної онлайн-трансляції нічного неба.

Джерело: Ютуб-канал телескопа Subaru

Астрономи зафіксували унікальне небесне явище

"Камера Subaru-Asahi Sky Camera встановлена японським виданням Asahi-Shimbun на будівлі телескопа. Вона забезпечує цілодобову онлайн-трансляцію неба. Особливо актуально це у серпні, під час метеорного потоку Персеїд. Цього разу камера зафіксувала рідкісне явище – падіння групи метеорів. Вчені пояснюються, що раніше це був один метеороїд, який розколовся перед входом в атмосферу", - йдеться в повідомленні.

Попри те, що ми насолоджуємося "падаючими зірками" доволі часто, - конкретно ця подія справді унікальна, оскільки один або більше метеороїдів розкололися на уламки перед входом в атмосферу. Завдяки цьому на відео можна побачити щонайменше 10 метеорів.

Що важливо розуміти, метеори на відео не мають відношення до метеорного потоку Персеїди, пік активності яких якраз припадає на 11-14 серпня. Зафіксовані метеори летять майже на зустріч сузір'ю Персея, яке розташоване справа вгорі.

"Подія відбулася 14 серпня. На підвищену метеорну активність вказали глядачі, які спостерігали за потоком Персеїди через Subaru-Asahi Sky Camera. Вперше явище було зафіксоване лише у 1997 році під час метеорного потоку Леоніди. З того часу реєстрували всього кілька випадків розпаду метеороїда перед входом в атмосферу. Камери, подібні до Subaru-Asahi Sky Camera, встановлюються в усьому світі. Вони дозволяють відстежувати не лише метеорні потоки, а й метеорити – невеликі космічні тіла, які досягнули поверхні Землі", - сказано в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?