УЄФА вперше в історії анонсувала пережеребкування в плей-оф ЛЧ
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА вперше в історії анонсувала пережеребкування в плей-оф ЛЧ

УЄФА вперше в історії анонсувала пережеребкування в плей-оф ЛЧ
Джерело:  online.ua

Після того, як 16 команд дізналися своїх суперників у майбутніх поєдинках Ліги чемпіонів, результати жеребкування неочікувано скасували. В УЄФА пояснюють таке рішення організаційними помилками. Такий випадок стався чи не вперше в історії проведення турнірів. Повторна церемонія відбудеться сьогодні о 16:00 за київським часом.

Джерело: Twitter УЄФА

Справа в тому, що під час обрання суперників 1/8 фіналу була помилково зведена між собою пара іспанського «Вільярреал» та британського «Манчестер Юнайтед». Та ці ФК вже грали разом у груповому раунді ЛЧ і, згідно з усталеними правилами Ліги, не могли зустрітися в 1/8 фіналу повторно.

Після технічної проблеми із програмним забезпеченням зовнішнього постачальника послуг, який інструктує офіційних осіб про те, які команди мають право грати одна з одною, сталася суттєва помилка під час жеребкування раунду 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА.

Внаслідок цього жеребкування оголошено недійсним і буде проведено повторно.

– повідомлення УЄФА

Жеребкування одного з найбільш статусних турнірів у світі і найпотужнішого турніру з футболу в Європі відбулося в швейцарському Ньоні.

Центральним протистоянням 1/8 фіналу мала стати зустріч французького “Парі Сен Жермен” та британського "Манчестер Юнайтед". Щодо їх участі жереб кинули останніми. Та, судячи з усього, була вірогідність того, що ці команди могли і не натрапити один на одного, що неприпустимо.

Зважаючи на ситуацію, ведучих звинуватили у порушеннях, які вплинули на ймовірність вибору пар, згодом в УЄФА прийняли рішення про пережеребкування.

 Така ситуація в новітній історії Ліги чемпіонів – трапилася вперше. УЄФА вперше припускається технічної помилки, і уперше скасовує результат жеребкування.

Нещодавно ми повідомляли, що українка Олена Старікова здобула перемогу в кейріні останнього етапу Ліги чемпіонів з трекового велоспорту в Лондоні. Віце-чемпіонка Олімпіади-2020 у Токіо, а також стала єдиною представницею нашої країни на цих змаганнях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?