Водії будуть проходити обов'язкову перевірку на сп'яніння у разі ДТП
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Водії будуть проходити обов'язкову перевірку на сп'яніння у разі ДТП

Водії будуть проходити обов'язкову перевірку на сп'яніння у разі ДТП
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 6558 щодо проведення обов'язкової перевірки водіїв на наявність вмісту алкоголю у разі скоєння ДТП.

Джерело: сайт ВР

Як будуть діяти нові правила щодо винуватців ДТП

Зокрема, законопроєкт пропонує доповнити ч.1. ст. 226 Кодексу України про адміністративні правопорушення пунктом про обов'язкове проведення перевірки водіїв у разі ДТП на вмість алкогольних чи наркотичних речовин.

Така перевірка буде проводитись у разі, якщо у результаті ДТП є постраждалі.

Ще один пункт законопроєкту пропонує доповнити п.2 ч. 3 ст. 214 Кримінального кодексу України щодо проведення медичного огляду водія у разі скоєння ДТП.

Пропонується також внести зміни до закону "Про екстрену медичну допомогу", які дозволять проводити медичний огляд водіїв-учасників ДТП у відділеннях невідкладної медичної допомоги та багатопрофільних медичних закладах.

У пояснювальній записці до законопроєкту підкреслюється, що ДТП залишаються однією з головних причин смертності серед українців. За 10 місяців 2021 року в Україні сталося 2,3 тисячі ДТП з постраждалими, в яких 2 592 особи загинули.

Більшість ДТП були скоєні через порушення ПДР, багато з них - через керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Наразі проведення огляду учасників ДТП на вміст алкогольних чи наркотичних речовин проводиться виключно на розсуд поліції.

Працівники поліції можуть запропонувати водіям пройти перевірку на алкогольне чи наркотичне сп'яніння за наявності двух свідків.

Акт перевірки складається з двох примірників, один з яких водій отримує під особисту розписку.

Підставою для покарання є зізнання самого водія та відсутність заперечень з його боку за результатами огляду.

Однак водій має право відмовитись від проходження перевірки на місці, тоді його протягом найближчих 20 годин мають відправити до лікарні.

Фото - Flickr.com

У разі відмови водія взагалі проходити перевірку, працівники поліції за наявності двоїх свідків можуть скласти протокол про адміністративне правопорушення, вказавши на ознаки у водія алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?