Британія закликала англійські клуби бойкотувати фінал Ліги чемпіонів у РФ
Категорія
Спорт
Дата публікації

Британія закликала англійські клуби бойкотувати фінал Ліги чемпіонів у РФ

Британія закликала англійські клуби бойкотувати фінал Ліги чемпіонів у РФ
Джерело:  online.ua

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс закликала англійські команди бойкотувати цьогорічний фінал Ліги чемпіонів, який відбудеться в Росії.

Джерело: Daily Mail

Британія закликала бойкотувати Лігу чемпіонів у РФ

Міністр закордонних справ заявила, що вона "не хотіла б грати" в Санкт-Петербурзі, де фінал має відбутися 28 травня, враховуючи дії президента Володимира Путіна на сході України.

Її коментарі з'явилися після того, як керівники УЄФА вчора провели екстрені переговори про перенесення гри з петербурзької "Газпром Арени".

Вважається, що "Вемблі" та стадіон "Тоттенхем Хотспур" розглядаються в якості замінних майданчиків, при цьому чотири англійські команди, "Челсі", "Ліверпуль", "Манчестер Юнайтед" і "Манчест Сіті", ще залишилися в змаганнях.

УЄФА воліє почекати до підтвердження складу півфіналу, перш ніж вибирати нове місце проведення фіналу, який дивляться понад 380 мільйонів людей у всьому світі.

Минулорічний фінал був перенесений за короткий термін через обмеження Covid. Гра мала бути проведена в Туреччині.

Минулої ночі тимчасовий менеджер «Манчестер Юнайтед» Ральф Рангнік заявив, що боси та чиновники УЄФА мають вирішувати, що буде з матчем, перед тим як додав, що уникнути війни «насправді важливіше, ніж гра Ліги чемпіонів».

Трасс висловилася з цього приводу в інтерв’ю.

На запитання чи варто англійському клубу бойкотувати фінал, якщо він відбудеться в Росії, Трасс відповіла: «Так».

Я б особисто не хотіла б грати на футбольному матчі в Санкт-Петербурзі, зважаючи на те, що робить режим Путіна.

Прем’єр Британії Борис Джонсон вчора заявив депутатам, що вважає «немислимим», щоб фінал міг відбутися в Росії.

Тим часом Девід Девіс, колишній виконавчий директор ФА, вважає, що УЄФА найближчим часом прийме рішення про перенесення фіналу.

Я очікую рішення з цього приводу найближчим часом. За нинішніх обставин я не можу зрозуміти, як англійські клуби або інші клуби, які ще в Лізі чемпіонів, поїдуть до Росії 28 травня, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?