Реал переміг Ліверпуль у фіналі Ліги чемпіонів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Реал переміг Ліверпуль у фіналі Ліги чемпіонів

Реал переміг Ліверпуль у фіналі Ліги чемпіонів
Джерело:  online.ua

Мадридський "Реал" 28 травня з мінімальним рахунком 1:0 переміг англійський "Ліверпуль" у фіналі Ліги чемпіонів 2021/22.

Джерело: сайт УЕФА

Реал в 14 раз став переможцем Ліги чемпіонів 

Від самого початку зустрічі "Ліверпуль" встановив жорсткий контроль над м'ячем і намагався пресенгувати "Реал".

Однак підопічні Юргена Клоппа не змогли реалізувати власні моменти, яких в них було чимало.

Спершу Салах не зміг переграти кіпера, пробивши в один дотик після прострілу Александера-Арнольда. Далі Тьягу поцілив точно в руки Куртуа пострілом із середньої дистанції. А згодом Салах змарнував ще один момент після скидки Діаса.

Нарешті стовідсоткова нагода була змарнована "Ліверпулем" на 21-й хвилині. Це Мане накрутив двох оборонців на вході в карний майданчик, але Куртуа перевів його удар у стійку!

Цей епізод став вододілом. Мерсисайдці збавили оберти, а "Реал" грамотною роботою відсунув гру від власних воріт і поступово перебрав ініціативу на себе. Крок за кроком мадридці додавали й цілком могли вже на перерву піти з голом, але VAR таки виявив мінімальний офсайд у Бензема.

Та вже на старті другого тайму Королівський клуб домігся свого. Вальверде продерся правим флангом і чи то пробив, чи то прострілив у район дальньої стійки, де Вінісіус Жуніор в один дотик переправив м'яч у сітку – 0:1!

Такий розвиток подій змусив "Ліверпуль" знову йти вперед. Натомість "Реал" зосередився на щільній обороні та раз у раз намагався вискочити в блискавичні контратаки. Ось тут у повній красі себе проявив Куртуа.


Дмитро Лунін (фото - facebook.com/uafootball.ua)

Бельгійський кіпер мадридців брав усе, що летіло в бік воріт "Реала". Він витягнув із дальнього кута обвідний постріл Салаха, ліквідував випад єгиптянина з меж воротарського, зреагував на рикошет від оборонця, плечем (!) відбив ще один удар Салаха...

Зрештою, зламати такий опір "Ліверпуль" так і не зумів. Як наслідок, "Реал" повернув до Мадрида головний трофей Європи після тріумфу в київському фіналі-2018.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?