Куди звертатися за діагностикою та ремонтом автомобіля?
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Куди звертатися за діагностикою та ремонтом автомобіля?

Куди звертатися за діагностикою та ремонтом автомобіля?
Джерело:  online.ua

Планове та термінове обслуговування, як і ремонт несправностей – це заходи, уникнути яких не вийде ні власнику дорогого німецького автомобіля, ні любителю японців, ні тим, хто їздить на недорогих малолітражках. Рано чи пізно будь-кому доведеться їхати в автосервіс.

Поїхати на чергове техобслуговування або ремонт можна до різних фахівців. Кожен варіант має свої плюси та мінуси:

  • Офіційні автосервіси

  • Мережеві автосервіси

  • Клубні автосервіси

  • Гаражні майстри

«Офіціали»

Цей варіант підходить тим, хто ще їздить на гарантії. Лише офіційні центри можуть проводити обслуговування та ремонт у гарантійний період. Після того, як гарантія від виробника закінчиться, ви можете продовжити співпрацю з офіційними майстернями, але пам'ятайте про недоліки: у «офіціалів» високі ціни на послуги та оригінальні комплектуючі, вони також часто воліють міняти деталі, що вийшли з ладу, на нові, а не ремонтувати їх .

Мережеві автосервіси

Цей варіант підходить для вирішення задач будь-якої складності. Звичайно, якість та цінова політика залежить від обраної мережі, але найчастіше саме тут ви побачите сучасне обладнання та кваліфікованих майстрів. Крім того, мережеві автосервіси підтримують високий рівень клієнтського сервісу – тут ви знайдете комфортні зони очікування та ввічливий персонал. Плюс таких СТО – робота з автомобіля будь-яких марок та комплектацій. З іншого боку, це є і мінусом, тому що в мережевих СТО працюють майстри-універсали, а не вузькоспрямовані фахівці.

Клубні сервіси

Клубні послуги працюють з автомобілями конкретної марки. Як правило, у них є обладнання для вирішення не тільки популярних, а й вузькоспеціалізованих завдань з ремонту, діагностики та тюнінгу. Крім того, клубні центри часто співпрацюють із місцевими магазинами запчастин та приватними майстрами, які постачають їм рідкісні комплектуючі. З мінусів клубних СТО варто відзначити високі ціни, а також відсутність у багатьох містах.

Гаражні майстри

Заради справедливості відзначимо, що є хороші майстри, які працюють у гаражних умовах або на звичайних СТО. Проте знайти такого майстра непросто. Крім того, ремонт у гаражних умовах часто проводиться без використання професійного обладнання. Якщо ви хочете заощадити, то гаражні майстри можуть вирішити завдання нескладного ремонту, але гарантії ви від них, швидше за все, не отримаєте.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?