Чи зможе Україна пройти зиму за рахунок газу власного видобутку — відповідь "Нафтогазу"
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи зможе Україна пройти зиму за рахунок газу власного видобутку — відповідь "Нафтогазу"

Чи зможе Україна пройти зиму за рахунок газу власного видобутку — відповідь "Нафтогазу"
Джерело:  online.ua

Україна вперше пройде майбутній опалювальний сезон лише за рахунок газу власного видобутку.

Джерело: НАК "Нафтогаз України"

Чи зможе Україна пройти зиму за рахунок газу власного видобутку

Хочу нагадати, що ми збільшуємо обсяги газу власного видобутку, ці показники зростають. У 2023 році "Нафтогаз" пробурив рекордну кількість нових свердловин, і ми продовжимо цей тренд наступного року. Цю зиму ми плануємо пройти за рахунок газу українського видобутку, і наші розрахунки підтверджують таку можливість, - сказав голова компанії Олексій Чернишов.

Він висловив упевненість, що Україна пройде опалювальний сезон без потрясінь не лише в плані забезпечення газом, а й без змін вартості блакитного палива для населення.

Ми абсолютно впевнено дивимося в майбутню зиму. Газу в нас достатньо, тарифи стабільні. Відтак, прошу всіх споживачів забезпечувати енергоефективні заходи і поставитися відповідально до цього типу енергії. Тому що це український видобуток, наше з вами спільне досягнення, - зазначив Чернишов.

«Нафтогаз» заявив про вихід із дефолту

Там зазначили, що «Нафтогаз» виконав умови реструктуризації єврооблігацій із терміном погашення у 2022 та 2026 роках, здійснивши необхідні платежі.

Офіційний вихід із дефолту щодо єврооблігацій 2022/26 дозволяє нам розглядати нове фінансування плану капітальних інвестицій розвитку групи. Цьому передувала велика робота з інвесторами, – зазначив голова правління «Нафтогазу» Олексій Чернишев.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?