Активісти влаштували масштабний протест поряд із російською військовою базою у Вірменії
Категорія
Події
Дата публікації

Активісти влаштували масштабний протест поряд із російською військовою базою у Вірменії

Активісти влаштували масштабний протест поряд із російською військовою базою у Вірменії
Джерело:  online.ua

У Вірменії активісти позапарламентської політичної сили "Національно-демократичний полюс" провели масштабний протест поблизу військової бази російської армії.

Джерело: "Радіо Азатутюн"

Що відомо про ситуацію у Вірменії 

Зазначається, що активісти влаштувати пікет поблизу російської військової бази у Гюмрі. При цьому частину пікетувальників затримали місцеві правоохоронці.

Учасники акції протестують проти блокади Нагірного Карабаху, в якій активісти руху також звинувачують миротворчий контингент РФ. Спочатку вони планували оточити російську базу та назвали свою акцію "Блокада заради виходу з блокади".

Протестувальники вимагали, щоб російські миротворці, які взяли на себе відповідальність за безперебійну роботу Лачинського коридору в обидві сторони та виконання зобов'язань згідно з тристоронньою заявою від 9 листопада 2020 року.

Учасники акції заявили, що Вірменія має вийти з ОДКБ та сказати "ні російській окупації".

Представники поліції, що прибули з Єревану до Гюмрі не давали учасникам акції наблизитися до вулиці, де розташована військова частина, та заявили, що акція незаконна. Коли акція все ж продовжилася біля меморіального комплексу "Мати-Вірменія", поліцейськими було затримано кілька десятків активістів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?