Американець забув пароль від гаманця з біткоїнами на $240 млн. У нього залишилося дві спроби
Категорія
Технології
Дата публікації

Американець забув пароль від гаманця з біткоїнами на $240 млн. У нього залишилося дві спроби

Американець забув пароль від гаманця з біткоїнами на $240 млн. У нього залишилося дві спроби
Джерело:  online.ua

Американський програміст Стефан Томас втратив пароль від захищеного зовнішнього жорсткого диска, на якому знаходяться ключі для електронного гаманця з тисячами біткоїнів. Особисту трагедію мешканця Сан-Франциско поглибило зростання криптовалюти — його майже втрачені статки сягають 240 мільйонів доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

За словами самого програміста, він захоплювався криптовалютами ще з початку 2010-х років, тоді його приваблювала відсутність контролю з боку державних органів та великих корпорацій.

Тоді ж Томас оприлюднив на YouTube відеоролик "Що таке біткоїн?" за що отримав 7 002 біткоїна від фаната валюти як вдячність. Тоді це була сума наближена до 7 тисяч доларів.

Програміст "закрив" ключі до біткоїна у жорсткому диску IronKey, а пароль записав на листі папіру, який згодом втратив. Диск дозволяє використати тільки 10 спроб ввести пароль, після чого інформація стане недоступною назавжди. Наразі власник використав 8 спроб.

"Я лежав у ліжку та думав про це. Потім ішов до комп'ютера з новим варіантом, це не працювало, а я повертався до відчаю", - додав Томас.

Нагадаємо, останнього часу курс біткоїна надзвичайно зростає після кількох років майже незмінних показників. Криптовалюта демонструвала стрімке зростання в середині 2010=х років, яке пізніше змінилося на повільне падіння.

Як повідомляв ONLINE.UA, курс біткоїна в останні числа 2020 року перевершив всі очікування і за останні дні побив кілька історичних максимумів. 26 грудня ціна біткойна зросла до 25 тисяч доларів, а 27 грудня Bitcoin подорожчав до 27,5 тисяч доларів За останню добу ціна першої криптовалюта зросла на 11%, з січня 2020 року — на 240%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?