Аmnesty International озвучили звинувачення ЗСУ — у Зеленського відповіли
Категорія
Україна
Дата публікації

Аmnesty International озвучили звинувачення ЗСУ — у Зеленського відповіли

Аmnesty International озвучили звинувачення ЗСУ — у Зеленського відповіли
Джерело:  online.ua

Правозахисна організація Amnesty International почала стверджувати, що ЗСУ, які зупиняють армію РФ, наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в школах і лікарнях. Команда Володимира Зеленського відреагувала на цю заяву, наголосивши, що життю українців загрожують лише російські окупанти.

Джерело:  доповідь Amnesty International, Михайло Подоляк у  Twitter

Аmnesty International озвучили звинувачення ЗСУ - ОП відреагував

Тактика України порушила міжнародне гуманітарне право, перетворивши цивільні об'єкти на військові цілі. Внаслідок російських ударів по населених пунктах, які послідували за цим, загинули мирні жителі і була зруйнована цивільна інфраструктура, - стверджують правозахисники.

Вони також запевняють, що ЗСУ завдавали ударів із житлових районів, а також "базувалися у житлових будинках у 19 містах та селах регіонів".

Більшість житлових районів, де розташовувалися солдати, знаходилися за кілька миль від лінії фронту, і існували реальні альтернативи, які не наражали б на небезпеку мирних жителів, наприклад, військові бази, густі ліси або інші споруди, розташовані далі від житлових районів, - зазначають у Amnesty International.

В ОПУ відреагували на заяву Amnesty International

Команда Володимира Зеленського звертає увагу правозахисників на те, що життю українських громадян загрожує тільки російська армія, а заяви Amnesty International є не чим іншим, як участю в дискредитаційній кампанії Росії проти України.

Фото - скриншот

Сьогодні Росія докладає максимум зусиль, щоб дискредитувати Збройні Сили України в очах західних суспільств і зірвати постачання зброї, використовуючи всю мережу своїх агентів впливу. Шкода, що така організація, як Amnesty International бере участь у цій кампанії з дезінформації та пропаганди, - наголосив Михайло Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?