Amnesty International складається з людей. Люди помиляються — правозахисник про критику ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Amnesty International складається з людей. Люди помиляються — правозахисник про критику ЗСУ

Amnesty International складається з людей. Люди помиляються — правозахисник про критику ЗСУ
Джерело:  online.ua

Після хвилі критики у бік організації Amnesty International, правозахисник Михайло Лебідь переконаний, що проблема АІ в некомпетентності й давній системній самозакоханості керівництва та експертів.

Джерело: Михайло Лебідь

Проблемою АІ є бездумна іміджева політика

"Український уряд має негайно забезпечити розміщення своїх сил подалі від населених пунктів або евакуювати цивільне населення з районів, де діють військові" (с) генеральний секретар Amnesty International Аньєс Каламар. Куди евакуювати все населення України, по якому в будь-яку точку України щодня може прилетіти російська ракета? В штаб-квартиру Емністі в Лондоні? Куди військові об'єкти, які були в межах населених пунктів ще до 2014 року, перенести? "В чисте поле"? А заодно і всі об'єкти промисловості і цивільної інфраструктури "в чисте поле" перенести, бо по ним теж прилітає? Причому прилітає навмисно, а не випадково.

Лебідь запитує, чому це має врятувати мирне населення, якщо по будинкам і вулицям населених пунктів в рамках цілком собі навмисної, а не випадкової терористичної тактики теж чи не щодня прилітають російські ракети.

Він вважає коренем проблеми АІ бездумну іміджеву публічну політику.

Типу "над схваткой", щоб показати свою незаанґажованість, рівновіддаленість і вірність ідеям прав людини. Але коли політика це показати публічно - "понад усе", то й трапляється неекспертний брєд типу вищезгаданого. Керівництву й типу експертам Емністі спродобався меседж, бо так вони типу виглядають гарно для більшості світової публіки в рамках цієї своєї публічної політики.

Лебідь пише, що це зручно й звично, а тому навіщо щось змінювати, раз авторитетна АІ попри все - досі авторитетна. Війни починаються й завершуються, критики сваряться й замовкають.

Як це змінити нам-українцям? Емністі мають почати публічно критикувати українські правозахисні організації та українські журналісти. Але для цього потрібно вимкнути сліпий пієтет до Емністі або ж дещо надуманий страх виглядати скандалістом в очах "поважних правозахисників".

Лебідь вказує, що Amnesty International складається з людей. Люди помиляються. Щоб ці люди зупинились помилятися, треба їм аргументовано й навіть голосно вказати на помилки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?