В Африці випав сніг і вдарили рекордні морози — видовищні відео
Категорія
Світ
Дата публікації

В Африці випав сніг і вдарили рекордні морози — видовищні відео

В Африці випав сніг і вдарили рекордні морози — видовищні відео
Джерело:  online.ua

На півдні Африки серед літа настала справжня зима. На тлі виснажливої спеки в усьому світі там зафіксовані рекордні морози до -10 градусів і випав сніг. Синоптики кажуть, що таких холодів вони не пам'ятають за весь період метеоспостережень.

Джерело: Twitter метеослужби ПАР

У метеослужбі Африки повідомили, що температурні рекорди були побиті в 19 частинах країни. Зокрема, в Кімберлі зафіксовані морози -9,9°С, а в Вармбад Товумбі -5,6°С - попередній рекорд в -5,5°С там спостерігався в 1964 році. У Йоганнесбурзі температура впала до -7°С.

Відзначається, що найбільш мінімальною температурою, яку коли-небудь фіксували в ПАР, вважалася -8,1°С в 2000 році.

В Африці випав сніг - фото з соцмереж

Синоптики прогнозують, що морози і сніг протримаються в ПАР ще як мінімум тиждень. Ну а тим часом місцеві жителі не натішаться раптовою зимою - багато хто з них ніколи не бачив сніг. Діти із захопленням зустріли зиму і вже навіть починають пробувати ліпити сніжки.

Яка буде погода в Україні в серпні і вересні

В Україні в останні дні знизилася температура повітря. Довгоочікувана прохолода, правда, прийшла зі зливами і грозами.

За прогнозом синоптиків, в першій декаді серпня в Україні дощі та грози чергуватимуться зі спекою, хоча в середині місяця і буде "похолодання" до +20 ... + 25°С.

Закінчиться літо теплою і сонячною погодою з комфортною температурою повітря +26 ... + 28°С. Народні синоптики запевняють, що і вересень буде дуже теплим - кажуть, не варто чекати ранньої осені. Хоча в кінці вересня і можливо похолодання до + 13°С, але всього на один день.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?