Аналітики пояснили останні неоднозначні заяви Пригожина про Бахмут та ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики пояснили останні неоднозначні заяви Пригожина про Бахмут та ЗСУ

Аналітики пояснили останні неоднозначні заяви Пригожина про Бахмут та ЗСУ
Джерело:  online.ua

Російський олігарх та ватажок Групи "Вагнера" Євген Пригожин активно почав створювати та поширювати інформаційні приводи, щоб виправдати своїх найманців, яким місяцями не вдається остаточно оточити Бахмут.

Джерело:  ISW

Американські аналітики звернули увагу на те, що у нещодавньому інтерв'ю засновник "Вагнера" запевняв, що Збройні сили України нібито готуються до контрнаступу на 5 напрямках. Пригожин почав брехати, що ЗСУ планують наступати на Бєлгородську область РФ, у районі Кремінної, у районі Бахмута, у бік Донецька та у Запорізькій області.

Поплічник Путіна також стверджував, що українські операції розпочнуться з середини квітня, у зв'язку з чим він закликав армію РФ підготуватися до них, накопичивши боєприпаси і техніку,

На переконання іноземних експертів, засновник "Вагнера" описав українські сили як такі, що мають вкрай потужну бойову міць, щоб хоч якось виправдати нездатність своїх найманців завершити оточення Бахмута.

"Вагнерівці", ймовірно, проводять атаки на населені пункти, які легше захопити на північ і північний захід від Бахмута, оскільки їхня здатність домогтися тактичних успіхів у самому Бахмуті зменшується, а Пригожин намагається представити ці дії як захист флангів у рамках підготовки до українського контрнаступу,- йдеться в звіті.

На переконання американських аналітиків, описування Пригожиним неминучих контрнаступів ЗСУ означає, що він уже знає, що армія РФ незабаром втратить ініціативу на полі бою.

Пригожин розкрив плани Вагнера щодо вербування найманців на війну

За словами поплічника Путіна, до середини травня він планує поповнити ПВК "Вагнера" ще 30 тисячами найманців.

Пригожин також запевняє, що притік найманців почав різко зростати після того, як ПВК відкрила по всій РФ пункти вербування.

Як стверджує ватажок "найманців", щодня "Вагнеру" вдається вербували по 500-800 бойовиків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?