Аналітики прогнозують нові серйозні проблеми для Вагнера на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики прогнозують нові серйозні проблеми для Вагнера на Донбасі

Аналітики прогнозують нові серйозні проблеми для Вагнера на Донбасі
Джерело:  online.ua

Американські аналітики дійшли висновку, що протягом найближчих тижнів Група "Вагнера" може втратити більшу частину найманців з числа завербованих в'язнів, адже в останніх закінчуються шестимісячні військові контракти.

Джерело:  звіт ISW

Вагнер незабаром може втратити більшість зеків-найманців

Згідно з даними британських розвідників, тисячі засуджених "вагнерівців", яких завербували восени 2022 року, будуть помилувані і звільнені, оскільки Пригожин завжди виконує свою обіцянку щодо звільнення засуджених після шести місяців служби.

Міноборони Великої Британії озвучило прогноз, що це може суттєво погіршити кадровий дефіцит "Вагнера", адже офіційна Москва заблокувала для ПВК можливість надалі набирати ув'язнених.

Путін вирішив повністю дистанціюватися від Пригожина

Не можна також не згадати про те, що 27 січня російський диктатор Володимир Путін здійснив превентивне помилування російських засуджених, які воюють на фронті в Україні

Американські аналітики звертають увагу на те, що заява Кремля збігається з хронологією, коли Путін вирішив повністю дистанціюватися від засновника ПВК Євгена Пригожина після захоплення Соледара у Донецькій області 12-13 січня.

Кремль, ймовірно, навмисно санкціонував оприлюднення інформації про дострокове помилування, щоб заохотити більше засуджених "Вагнера" звільнитися після закінчення терміну їхніх контрактів і ще більше послабити сили ПВК Пригожина, – зазначають представники ISW.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?