Анналена Бербок застерегла Україну від перемир'я із РФ у зимовий період
Категорія
Політика
Дата публікації

Анналена Бербок застерегла Україну від перемир'я із РФ у зимовий період

Анналена Бербок застерегла Україну від перемир'я із РФ у зимовий період
Джерело:  online.ua

За словами керівниці МЗС Німеччини Анналени Бербок, наразі не має ніяких ознак щодо готовності Кремля до припинення злочинної збройної агресії та терору проти України, а будь-яке ймовірне перемир'я буде тільки на руку Кремлю.

Джерело: Bild am Sonntag; Spiegel

Україні не вигідна зимова пауза у війні проти кремлівських окупантів 

Бербок наголосила, перемир’я на умовах Кремля не припинило би страждання громадян України через злочинний терор окупаційної армії РФ, а лише погіршило б його.

Очільниця МЗС Німеччини зазначила, що у найважчому становищі перебувають українці на окупованих армією РФ територіях.

Щоденно вони живуть у страху, що їх можуть викрасти, катувати і вбити російські окупаційні війська, - підкреслила Бербок.

Вона також додала, що на тому боці лінії фронту також проблеми з доступом до базових комунальних послуг і туди не потрапляє міжнародна гуманітарна допомога.

Цю війну почав ніхто інший як Путін, і якщо Путін захоче, війна може закінчитися хоч завтра, - наголосила керівник МЗС Німеччини.

Між тим, за словами екс-голови Служби зовнішньої розвідки, генерала армії Миколи Маломужа, у лютому-березні наступного року Кремль перекине в Україну 200-тисячний резерв з мобілізованих для поновлення масштабного наступу.

Маломуж допускає, що протягом зими РФ підтягне техніку, озброєння, виготовить нові ракетні та артилерійські системи.

За оцінками військового, на поповнення втрат окупаційній російській армії необхідно 2-3 місяці.

Таким чином, до кінця зими – на початку весни загроза може посилитися. Але думаю, за цей час Україна має проводити дуже активний наступ, незважаючи на зиму – на сході, зокрема. Це можуть бути дуже несподівані стратегічні операції, які дадуть перспективу не лише зупинити ворога, наприклад, на Бахмутському напрямі, а й звільняти території Луганської та Донецької областей, - наголосив Маломуж.

На думку військового, командуванню української армії необхідно планувати контрнаступ на півдні та на лівобережжі Херсонської області, у Запорізькій області, у Мелітополі, у Бердянську.

Зокрема, Маломуж зауважив, що українським військовим необхідно нейтралізувати всі сили й засоби противника, а потім провести комплексну операцію в різних точках, щоб противник не зміг зорієнтуватися.

Це дозволить не лише порушити фронт, а й розпочати розвивати наступальні операції по всьому півдні, можливо, до Криму, - зазначив військовий.

Але все це необхідно робити якнайшвидше, поки Росія не оговтається, не накопичить сили, не підтягне вогневі засоби та додаткові боєприпаси.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?