Армія РФ атакувала ракетами Запорізьку область: поранено дитину
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ атакувала ракетами Запорізьку область: поранено дитину

Армія РФ атакувала ракетами Запорізьку область: поранено дитину
Джерело:  online.ua

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух зазначив, що протягом ночі на 7 грудня окупаційна армія РФ обстріляла регіон ракетами С-300 та спричинила пораненя у місцевих жителів, серед яких також постраждали діти.

Джерело: Telegram-канал Олександра Старуха

Що відомо про наслідки ворожих обстрілів Запорізької області 

За словами Старуха, під час нічних ракетних атак окупанти також використовували БПЛА.

В одному з сіл зруйновано 2 будинки, ще 8 - пошкоджені. Попередньо відомо про трьох поранених, зокрема дівчину 15 років.

В іншому селі від вибуху ракети було зруйновано один будинок, ще 10 - пошкоджені. Люди, на щастя, залишились цілими.

Жертв і руйнувань могло бути набагато більше, якби сили оборони не збили пів дюжини дронів, - наголосив керівник Запорізької ОВА.

Між тим представники Командування Повітряних сил ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби було збито 17 БПЛА окупаційної армії РФ, серед яких 14 - іранські дрони-камікадзе типу Shahed.

За минулу добу наші воїни збили 14 ударних дронів типу Shahed-136, один БпЛА "Орлан-10" та ще 2 ворожих безпілотники, тип яких уточнюється, - йдеться у повідомленні ПС ЗСУ.

Захисники уточнили, що з 14 ліквідованих Shahed 10 дронів збили бійці Повітряного командування "Схід".

Також про збитий дрон Shahed-136 повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко. Він зазначив, що окупанти вночі намагалися атакувати регіон, проте сили ППО збити ворожий безпілотник.

Дніпропетровська область:  за словами керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, протягом ночі окупаційна армія обстрілювала громади на території регіону з РСЗВ та важкої артилерії.

Гаряча ніч… Росіяни атакували область дронами-камікадзе, важкою артилерією та "Ураганами". Круто попрацювали військові з повітряного командування "Схід", - наголосив Резніченко.

Збили усі вісім ворожих безпілотників, які ворог скерував на область. Попередньо, то були "Shahed-136".

За словами голови ОВА, росіяни 7 разів ударили з "Ураганів" та важкої артилерії по Марганецькій та Нікопольській громадах.

Люди не ушкоджені. Але у Нікополі пошкоджені близько 10 приватних будинків, господарські споруди, газопроводи, кілька магазинів, офісні будівлі та коледж.

Донецька область:  керівник Донецької ОВА Павло Кириленко зазначив, що через обстріли окупаційної армії РФ в регіоні протягом доби поранення отримали троє місцевих жителів.

За 6 грудня стало відомо про 3 цивільних, поранених росіянами в Донецькій області: у Бахмуті, Павлівці та Кураховому, - наголосив Кириленко.

Кириленко додав, що наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Загалом з 24 лютого в Донецькій області вже вбито 1237 людей, ще 2694 поранені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?