Армія РФ бреше про свої здобутки біля Бахмута – ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ бреше про свої здобутки біля Бахмута – ISW

Армія РФ бреше про свої здобутки біля Бахмута – ISW
Джерело:  online.ua

Згідно з даними аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), останні гучні заяви армії РФ про просування поблизу Бахмута є гіперболізацією або ж новою брехнею. Ба більше, вони не свідчать про неминуче оточення міста окупантами.

Джерело:  ISW

Що насправді відбувається поблизу Бахмута

Як стверджують іноземні аналітики, геолокаційні знімки вказують на те, що загарбники, цілком можливо, захопили село Озаріанівку, яке знаходиться в 15 км на південний захід від Бахмута.

Окрім того, наголошується, що поки у відкритих джерелах немає жодних доказів, які б підтверджували заяви росіян про захоплення Курдюмівки, Кліщіївки, Андріївки, Зеленопілля, Підгороднього та Спірного з наміром оточити Бахмут з півдня і сходу.

Що важливо розумітит, російські блогери та пропагандисти уже не вперше поширюють фейки про просування навколо Бахмута. Враховуючи це, ймовірно, що нещодавні повідомлення про чергові "успіхи" також є відвертою брехнею.

Однак якщо російським військам дійсно вдалося взяти під контроль населені пункти на південь від Бахмута, то їхні здобутки все одно не загрожують критично важливим трасам Т0513 (Бахмут-Сіверськ) та Т0504 (Бахмут-Костянтинівка), які слугують для українських військових підрозділів основними наземними шляхами сполучення з містом. Існує також мережа менших сільських доріг, які з'єднують з Бахмутом через північний захід міста, - наголошують представники ISW.

Карта боїв поблизу Бахмута (фото - facebook.com/InstitutefortheStudyofWar)

Іноземні експерти також вказують на те, що найближчі до Бахмута позиції окупантів в Кліщіївці та Підгородньому ведуть безпосередньо до підготовлених українських оборонних укріплень у місті та його західних і північних селах-сателітах.

Армія РФ, щоб просунутися далі, змушена буде перетнути три кілометри полів, які майже не мають прикриття і укриття, а тому, цілком можливо, їм просто не вдасться це зробити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?