Армія РФ готує нову ракетну атаку по Україні — ОК Південь
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ готує нову ракетну атаку по Україні — ОК Південь

Армія РФ готує нову ракетну атаку по Україні — ОК Південь
Джерело:  online.ua

За словами керівниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, злочинна армія РФ тримає три ракетоносії у Чорному морі і зберігаючі високу загрозу нової ракетної атаки.

Джерело: телеканал FREEДОМ

Що відомо про підготовку армії РФ до нової ракетної атаки по Україні

Гуменюк зазначила, що українським ППО важко зафіксувати пуски ракет з підводних ракетоносіїв.

І це говорить про те, що абсолютно ймовірно, що ворог готується до завдання ракетного удару, зокрема із залученням морських ракетоносіїв. Розуміючи, що всі готові до протидії атаці, ворог може брати паузи на певний період для того, щоб застати наші сили ППО зненацька, - пояснила речниця ОК "Південь".

Вона підкреслила, що навіть просто виведення ворогом ракетоносіїв на бойове чергування створює високу загрозу завдання ракетних ударів.

Пуск може відбутися в будь-який момент. Ймовірно, росіяни міксуватимуть засоби ураження, запустивши ракети одночасно з дронами.

На тлі постійного поповнення запасів дронів-камікадзе абсолютно вірогідно, що буде залучатися до атаки і дроновий відволікаючий компонент. Коли вони запускають дрони хвилями для того, щоб спровокувати роботу ППО, виявити точки її розташування і після цього завдати удару більш точними ракетами, - зазначила Гуменюк.

Армія РФ завдала ракетного удару по Донеччині. Є загиблі 

За інформацією керівника Донецької ОВА Павла Кириленка, російські військові злочинці завдали ракетного удару по одній з громад в регіоні. Внаслідок ракетної атаки загинула одна людина і ще дві отримали поранення.

Внаслідок обстрілу Удачненської громади біля Покровська в Донецькій області одна людина загинула. Удар був нанесений по підприємству, де працюють люди. Там нема жодного військового об'єкту, - повідомив Кириленко.

Зазначається, що ще двоє отримали поранення. За попередніми даними, російські окупаційні війська здійснили вранці масований удар, при цьому застосували ракети.

Також ворог обстріляв Селидівську громаду, влучили в одне з підприємств, - додав глава ОВА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?