Армія РФ готується до наступу на Півдні у напрямку ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ готується до наступу на Півдні у напрямку ЗСУ

Армія РФ готується до наступу на Півдні у напрямку ЗСУ
Джерело:  online.ua

За словами члена комітету парламенту з нацбезпеки та оборони Федіра Веніславського, армія РФ перекидає деякі угруповання як з Росії, так і з Донецького та Слобожанського напрямків на Південь України. Неважко здогадатися, що вони планують наступати на цій території.

Джерело: "24 Канал"

Росіяни готуються до нової атаки на Півдні

Згідно з останніми даними, наразі російські війська посилюють угруповання на Криворізькому, Миколаївському, Запорізькому напрямках тощо.

Веніславський звертає увагу на те, що якщо кілька тижнів тому на Півдні було близько 15 батальйонних тактичних груп, то зараз там перебуває близько 25 БТГр. На його переконання, росіяни, цілком можливо, готуються там до наступальних дій.

Українські розвідники також підтверджують, що противник формує десантно-штурмові угруповання.

За словами представників ЗСУ, українцям панікувати не потрібно. В оперативному командуванні "Південь" про все знають та готуються до всього.

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Командувач оперативного напрямку "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук чудово все розуміє. Ми спілкуємося на рівні комітету – там оперативна ситуація зрозуміла. ЗСУ роблять все, щоб плани ворога не були реалізовані, – наголошує Веніславський.

Ба більше, наголошується, що на території тимчасово окупованого Криму російські солдати формують як резервні частини, так і бази для ремонту. Загарбники багато разів водять туди-сюди пошкоджену техніку та угруповання на відновлення та поповнення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?